Ορεκτικά που χορταίνουν . . .

Του Phoenix Χρήστου 

Αν ήταν έτσι τα ορεκτικά πιάτα για τα playoff του 2013 τότε μάλλον θα χορτάσουμε ή μάλλον θα βαρυστομαχιάσουμε ...

Αυτό γιατί χθες ( 20/4/13) ο σεφ David Stern μας προσέφερε να δοκιμάσουμε τα πρώτα πιάτα του μαγαζιού του ,που μετά το περσινό κάζο της κουτσουρεμένης χρονιάς φέτος φαίνεται να έχει πλήρης μενού , εντυπωσιακά πιάτα και έξοχους. . . σερβιτόρους .

1ο πιάτο :  Κράκερς με σπιτικό ζυμάρι αραβικής πίτας Knicks vs Celtics 85-78


Τίποτα καλύτερο από ένα ωραίο σκληρό, τραγανό κράκερ για αρχή . Πολύ δυνατά match-up για αυτή τη σειρά . Σκληρά μαρκαρίσματα, δυνατές μάχες και πολύ καλές άμυνες . Η άμυνα της Νέας Υόρκης δέχτηκε στο 2ο  ημίχρονο 25 πόντους σε 42 κατοχές  και οι Garnett (4/12 FGM) , Pierce (6/15 ), Terry (0/5 ) απλά δεν έβρισκαν καλάθι!Αγωνιστικά σώθηκε ο Jeff Green με 26 πόντους και οι καλές άμυνες του Brandon Bass .O Woodson (που μοιάζει σαν άραβας )  είχε σε καλή μέρα τους Carmelo (36 p.) , Smith (15 p.) και τον παλιό,καλό Martin (10 p.) που γρήγορα βοήθησε να ξεχαστεί η απουσία (μάλλον ευεργετική) του Amare.



2ο πιάτο :  Αλμυρά pancakes με (μπαρουτο)καπνιστό κασέρι  Nuggets vs Warriors 97-95 

Και ναι ! Αυτή η σειρά θα μας κεντρίσει το ενδιαφέρον με το θεαματικό ρυθμό που έχει και θα μας καταστρέψει(!!!!) το κέντρο θρέψης και κορεσμού που έχουμε στον υποθάλαμο του εγκέφαλου μας . 
Οι Curry (19 p) και Τhompson (22 p) έβγαζαν φάσεις και έβαζαν σουτ με το ... κουτάλι και αποκορύφωμα το τρίποντο από τη γωνία του γηπέδου που έφερε το ματς στα ίσια 95-95 λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού . Αμυντικός ογκόλιθος στα μετόπισθεν ο Βοgut με 4 block άφησε υποσχέσεις σαν το τριαντάφυλλο  που ακούγεται στο γλυκό που δοκίμασε ο Λουκάκος από το Master Chef . Κινδυνεύοντας να πάθουμε γαστριμαργία*   με αυτά που βλέπουμε από τους ορεξάτους πολεμιστές , οι Νuggets ήρθαν να μας αποτελειώσουν . Ο μπαρουτοκαπνισμένος , αιθάλης και σεληνιασμένος Andre Miller που για 13 season δεν έχει δει την ομάδα του να νικάει σε playoff σειρά , πέτυχε το πρώτο του buzzer beater και οδήγησε τους Nuggets στην νίκη .
 Θετικοί οι Lawson, Iguodala και Chandler . Εξαιρετικός για μένα ο Fournier που άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά, αν και rookie , ενώ ο  Κουφός άφησε μια γλυκόπικρη γεύση καθώς ναι μεν ήταν θετικός , φορτώθηκε δε  με φάουλ  και με κάνα 2 τάπες από τον Bogut .


 Nets vs Bulls 89-106

O μάγειρας-σερβιτόρος-ιδιοκτήτης των Nets  Mikhail Prokhorov προσέφερε ένα τοπικό έδεσμα καλωσορίζοντας το κοινό του Brooklyn και γενικότερα τον  δήμο (ή όπως λένε οι αμερικάνοι  borough) σε αγώνα playoff  από το 1956 . Πελάτης του ο Τom Tibodeau που ναι μεν την προηγούμενη φορά που επισκέφτηκε το Barclay Center άφησε και φιλοδώρημα  νικώντας με 92-90  αυτή τη φορά όμως τον έβαλαν να πληρώσει και τα σπασμένα!
Οι Bulls δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο γήπεδο , ούτε οι παίκτες ούτε η άμυνα τους που δέχτηκε στο ημίχρονο 60 πόντους και συνολικά 106 . Ο μόνος που άντεξε την κρύα σούπα του Ρώσου είναι ο συνηθισμένος στα κρύα Boozer από την Αλάσκα που έβαλε 25 πόντους με 12 στα 20 σουτ και ο Robinson με 17 πόντους ,παίζοντας στο μεγάλο κενό που άφησε ο Rose . 
Oι Nets είχαν πλουραλισμό  . Πέρα του Βοgans και του Stackhouse ( που κατέβηκε μόνο για να τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο  ) με τα τρία airball , όλοι οι υπόλοιποι παίκτες σκόραραν , με έξι από αυτούς σε διψήφιο αριθμό πόντων .Tα highlight και εδώ πολλά : 










Και ναι στηρίζουμε τους Brooklyn Nets σαν blog και ναι θα θέλαμε να φωνάζουμε ρυθμικά Βrooklyn....Brooklyn μαζί με 17.732 θεατές που γέμισαν το Barclays Center. (Παρακαλείτε ο ιδιοκτήτης του blog  Jasonic να μας δωρίσει κανένα εισιτηριάκι  μετά την τόση δουλειά που ρίχνουμε σε αυτό το blog) 


4ο πιάτο :  Dip γιαουρτιού

 Clippers-Grizzlies 112-91

Δεν το λες σούπα . Δεν το λες ορεκτικό . Θα ήθελες να το πεις κυρίως πιάτο της ημέρας μετά τις υποσχέσεις που άφησαν στην κανονική περίοδο οι δύο ομάδες. Αναρωτιόσουν ποιος θα επικρατήσει; Η δυνατή άμυνα του Μεμφις ή η θεαματική επίθεση  του Λος Άντζελες ;
Τελικά έμεινες με την απορία καθώς δεν είδες ούτε άμυνα από τους μεν και ένα ολόκληρο κάρφωμα από τους δε . Η νίκη πήγε στην ομάδα του Cliff Chris Paul άλλα ο αγώνας σου άφησε την ίδια γεύση σαν τη συγκεκριμένη σάλτσα γιαουρτιού . Τον είδες , δεν τον είδες  , το έφαγες ,δεν το έφαγες ένα και το αυτό . Και αν τα μυστικά τη συνταγής είναι να μην το παρακάνουμε με τα μπαχαρικά και τα αρωματικά ,στην δικιά μας περίπτωση θεέ των Playoff εάν υπάρχεις αυτή η σειρά πρέπει να πάρει πιο έντονη , καυτερή γεύση .
Δεν γίνεται ο καλύτερος σου παίκτης να είναι ο Bayless με 19 πόντους . . Randolf, Gasol , Allen πρέπει να ξυπνήσετε .
 Από την άλλη οι Clippers , μεστοί και σοβαροί μοίρασαν το παιχνίδι και έκρυψαν τα κρυφά τους όπλα για επόμενο παιχνίδι. 11 στους 12 παίκτες σκόραραν σε αυτό το ματς που αγωνίστηκαν για την ομάδα του Vinny del Negro , o oποίος έκανε ιδιαίτερα μνεία στον Eric Bledsoe (τα έλεγα εγώ στο fantasy)  για  την αθλητικότητα , την ταχύτητα και τον ρυθμό που δίνει στην 2η πεντάδα.
Περιμένουμε πολλά όμως από αυτή τη σειρά .. Οψόμεθα .


-Oι συνταγές πάρθηκαν από το http://www.sintagespareas.gr/  οι οποίες μας άνοιξαν την όρεξη . . . .
-γαστριμαργία* : πρόκειται για την αναζήτηση εύγευστων και εκλεκτών εδεσμάτων, και την επιθυμία τα εδέσματα να προετοιμάζο­νται επιμελώς·

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου