Eastern Conference Playoffs 2013: Indiana Pacers vs Atlanta Hawks (1st round)

Τα playoffs ήδη ξεκίνησαν και ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για κάποια match-ups. Επιλέγω αυτή την σειρά για τρεις κυρίως λόγους:

1) Οι δύο αυτές ομάδες είναι αρκετά υποτιμημένες.

2) Οι δύο αυτές ομάδες έχουν κάμποση ιστορία μεταξύ τους.

3) Είμαι οπαδός των Pacers.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:

Οι Pacers τελείωσαν την σεζόν με ρεκόρ 49 - 32 και κατέκτησαν το τρίτο seed στην Ανατολική Περιφέρεια και το πρωτάθλημα της Central Division. Η χρονιά ήταν εντυπωσιακή μιας και λίγοι περίμεναν να πάνε τόσο καλά χωρίς τον τραυματία Danny Granger (έπαιξε μονάχα 5 αγώνες). Παρόλα αυτά, έκλεισαν την σεζόν με ένα καθόλου εντυπωσιακό 1 - 5 σερί στους τελευταίους 6 αγώνες (η μοναδική τους νίκη ήρθε απέναντι στους Cavaliers και χρειάστηκε ένα επιμέρους 35 - 10 στην τελευταία περίοδο για να επιτευχθεί).

Υπήρχαν δύο λόγοι γι' αυτή την αγωνιστική πτώση. Ο πρώτος λόγος ήταν κάποιοι μικροτραυματισμοί στους George Hill και Paul George. Ο δεύτερος λόγος ήταν μια πτώση στην άμυνα των Pacers, η οποία είναι και η καλύτερη στην λίγκα με βάση κάθε advanced statistic. Χαρακτηριστικά αναφέρω πως οι Pacers δέχθηκαν από 90 πόντους και πάνω στους 10 από τους τελευταίους 11 αγώνες (ενώ όλη την υπόλοιπη σεζόν είχαν περιορίσει τους αντιπάλους τους σε λιγότερους από 90 πόντους σε 35 από τους 70 αγώνες). Εδώ σημειώνω πως οι Pacers (μαζί με τους Celtics) έπαιξαν 81 αγώνες λόγω της βομβιστικής επίθεσης στην Βοστόνη.

Τα προβλήματα στην άμυνα των Pacers μοιάζουν πολύ περισσότερο να είναι λόγω έλλειψης ενέργειας πάντως (μιας και ακόμα δείχνουν την ικανότητα να παίξουν εξαιρετική άμυνα απλά δεν κρατάει τόσο όσο κράταγε πιο νωρίς στην σεζόν) οπότε υπάρχει ελπίδα πως η άμυνα θα βελτιωθεί σημαντικά στα playoffs.

Οι Hawks τελείωσαν την σεζόν με ρεκόρ 44 - 38 και κατέκτησαν το έκτο seed στην Ανατολική Περιφέρεια. Η χρονιά ήταν αρκετά καλή μιας και λίγοι πίστευαν πως θα έπαιζαν τόσο καλά χωρίς τον Joe Johnson. Ξεκίνησαν πάρα πολύ καλά την σεζόν (είχαν ρεκόρ 19 - 9 μετά από τους πρώτους 28 αγώνες) αλλά μετά έπεσαν κυρίως λόγω του τραυματισμού του Louis Williams στα μέσα Γενάρη. Ένα μήνα μετά έχασαν και τον Zaza Pachulia, ο οποίος θα τους βοηθούσε πάρα πολύ απέναντι στα μεγάλα κορμιά της Indiana.

Οι δύο ομάδες ήταν στο 2 - 2 κατά την διάρκεια της σεζόν με αμφότερες τις ομάδες να κερδίζουν τα παιχνίδια στην έδρα τους. Οι ομάδες είχαν ξανασυναντηθεί στα playoffs στα τέλη των 80s (87) και μέσα των 90s (94, 95, 96) με τους Hawks να επικρατούν το 87 και το 96 (1 - 3 και 2 - 3, αντίστοιχα) και τους Pacers να επικρατούν το 94 και το 95 (4 - 2 και 3 - 0). Το overall record των δύο ομάδων είναι 92 - 77 υπέρ των Hawks. Επίσης, η τελευταία φορά που οι Pacers νίκησαν στο Phillips Arena (την έδρα των Hawks) το ημερολόγιο έγραφε 22 Δεκεμβρίου 2006.

Ευτυχώς για τους Pacers, το πλεονέκτημα έδρας το έχουν αυτοί και όχι οι Hawks. Και μιας και έχουν παίξει πολύ καλά στην έδρα τους κατά την διάρκεια της σεζόν (30 νίκες - 11 ήττες), θεωρούνται δικαίως το φαβορί. Επίσης, οι Pacers είναι #1 σε defensive efficiency, opponent FG%, opponent 3pt%, opponent points in the paint και opponent fastbreak points και γενικά αποτρέπουν την πλειονότητα των εύκολων σουτ που μπορεί να βρει μια ομάδα. Η Atlanta είναι #17 σε offensive efficiency και δεν είναι σίγουρο πως θα καταφέρει να ξεκλειδώσει την άμυνα των Pacers.

Παρόλα αυτά, η Atlanta δεν είναι και το καλύτερο match-up για τους Pacers. Ο Horford είναι άσος στο mid range σουτ και αυτό είναι ένα σουτ που οι Pacers αφήνουν επανειλημμένα στους αντίπαλους ψηλούς. Επίσης, και ο Horford και ο Josh Smith έχουν πλεονέκτημα ταχύτητας και αθλητικών προσόντων απέναντι στους Hibbert και West. Από την άλλη, Hibbert και West έχουν πλεονέκτημα ύψους (στην περίπτωση του Hibbert) και δύναμης (στην περίπτωση του West). Το πως θα καταφέρει η κάθε ομάδα να εκμεταλλευτεί αυτά τα πλεονεκτήματα θα είναι το κλειδί της σειράς.

Πάντως, αυτή η σειρά θα έχει κι άλλα ωραία match-ups εκτός από τα δύο που ήδη ανέφερα. Η μάχη ανάμεσα στον Tyler Hansbrough και τον Ivan Johnson είναι σίγουρο πως θα βγάλει πολύ πάθος και μπόλικο ξύλο ενώ και η μάχη ανάμεσα σε Lance Stephenson και Deshawn Stevenson αναμένεται εκρηκτική. Τέλος, η μάχη του George Hill με τον Jeff Teague θα είναι μια μάχη για την ανάδειξη του καλύτερου point guard από την Indiana γι' αυτή την σεζόν (υπάρχει και ο Conley βέβαια).

Η προσωπική μου πρόβλεψη είναι πως οι Pacers θα νικήσουν αλλά αυτή η επικράτηση δεν θα έρθει εύκολα. Οι Hawks θα τους δυσκολέψουν αρκετά λόγω κάποιων ευνοϊκών γι' αυτούς match-ups αλλά στο τέλος δεν θα καταφέρουν να ξεκλειδώσουν αρκετά την άμυνα της Indiana.

Τελικό σκορ σειράς: 4 - 2 υπέρ των Pacers


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου