Dallas Mavericks 2012/2013 season review

Δύο χρόνια πέρασαν από το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία των Mavericks και οι πρωταθλητές του '11 βρίσκονται εκτός playoff φέτος. Ο Cuban αποφάσισε να μην κρατήσει τους Stevenson, Barea, Butler, Chandler ώστε να υπάρχει cap space για να προσελκύσει τους D Will, Howard, CP3. Αποτέλεσμα; Η ομάδα σε μία από τις χειρότερες θέσεις που θα μπορούσε να είναι μια ομάδα, όντας πολύ καλή για να πάρει ένα top 5 pick και πολύ κακή για να είναι ανταγωνιστική για τα playoff.

Το καλοκαίρι ξεκίνησε με συνεχόμενες απογοητεύσεις αφού ο Williams υπέγραψε στους Nets, ο Nash πήγε στους Lakers, ο Kidd προτίμησε τους Knicks και το front office αποφάσισε να μην ματσάρει την προσφορά των Celtics για τον Terry, αφήνοντας το ρόστερ με μόνο 4 παίκτες από τη χρονιά του δαχτυλιδιού. Ο Cuban και ο Nelson έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν με ότι είχε απομείνει στην αγορά υπογράφοντας τους Mayo, Kaman, Brand και παίρνοντας με trade τους Jones, Collison, Crowder, Cunningham, Bernard James.

Η χρονιά των Mavericks ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς. Τραυματίας ο ηγέτης της ομάδας, Dirk Nowitzki με αποτέλεσμα να χάσει τα πρώτα 27 ματς. Η χρονιά χαρακτηριζόνταν με αστάθεια στα αποτελέσματα με αρκετά blowout να υπάρχουν είτε υπέρ είτε κατά των Mavs. Όταν ο Mayo άρχιζε να ξεφουσκώνει και ο Dirk δεν είχε βρει ρυθμό ακόμα το τρένο των playoff απομακρυνόταν όλο και περισσότερο και έτσι η αντεπίθεση που έγινε στο τέλος δεν ήταν αρκετή για την 8η θέση.

Στο θέμα του rebound και της άμυνας υπήρχε μεγάλο πρόβλημα. Πέρα από το Marion που είναι all star αμυντικός, και κάποιες εκλάμψεις των Brand, Wright οι υπόλοιποι υστέρησαν σημαντικά στην άμυνα. Η απουσία του Tyson είναι εμφανής αφού δεν υπάρχει άλλος rim protector στο ρόστερ, ούτε ένας παίκτης που μπορεί να πάρει σταθερά 9+ ριμπάουντ σε κάθε ματς. Επιθετικά η ομάδα στηριζόταν στο γρήγορο παιχνίδι προσπαθώντας να βρει πόντους στο transition με τους Collison και Mayo να κάνουν καλή δουλειά. Αντίθετα όμως στις set επιθέσεις με την έλλειψη ενός παραδοσιακού pg (ή έστω ενός παίκτη που να μπορεί να δώσει μια σωστή πάσα στο post στον Dirk) υπήρχε μεγάλο πρόβλημα.

+
  • Η άνοδος σε άμυνα και επίθεση με τη είσοδο του Wright στο rotation.
  • Οι Vince Carter και Shawn Marion, παρά τα χρόνια τους, ήταν οι MVP αυτής της χρονιάς.
  • Το trade Cunningham, Crowder, James για Zeller, Azubuike.
  • Never stop trying, που λένε και στο χωριό μου. Ακόμα όταν η χρονιά φαινόταν χαμένη, οι βετεράνοι δεν το παράτησαν. Αποφάσισαν να αφήσουν μούσι μέχρι να πάνε στο 0,500 ενώ ανακαλύψαμε και ένα νέο είδος ανθρώπου, το Homo Dirkius.

Το Homo Dirkius πανηγυρίζει το νικητήριο καλάθι του, εναντίων των Bulls.



  
-
  • Ο Darren Collison. Όταν χάνεις τη θέση σου από Fisher και James δεν είχες καλή χρονιά.
  • Οι τραυματισμοί του Roddy Beaubois συνεχίζονται.
  • Ο Mike James βασικό playmaker.
  • Η άμυνα και το ριμπάουντ (όχι το μακρινό).

Το μέλλον 
O Dirk τα είπε όλα.
"Now that I already reached my goal (of winning it all), I really want to finish my career in Dallas," Nowitzki told USA TODAY Sports recently. "But saying all that, I don't want another year next year with the same as this year, (with) the frustration and playing for the eight or nine seed. I think we all know that this is a very big summer for us. (Mavericks general manager) Donnie (Nelson) knows. Cuban knows. We want to get back to the championship level."
Οι Mavs θέλουν στην αρχική πεντάδα τους, έναν αθλητικό με έμφαση στην άμυνα center, ένα playmaker αφού ο Collison απογοήτευσε σαν βασικός και ένα shooting guard, αν αποχωρήσει ο Mayo. Αν αποκτηθούν αυτοί οι 3 παίκτες με τους Carter, Wright, Brand να έρχονται από τον πάγκο οι Mavs σίγουρα δεν θα παλεύουν για την 8η θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου