Carmelo Anthony: Από τους πιο υπερεκτιμημένους παίκτες του nba; Σαφώς!

 Το καλό για τους New York Knicks είναι ότι έχουν δύο παίκτες με max contract, το κακό όμως είναι ότι κανένας τους δεν το αξίζει. Υπάρχουν παίκτες σαν τους James, Howard, Paul, Nowitzki που ακόμα και αν δεν σουτάρουν καλά μπορούν να επηρεάσουν το παιχνίδι με θετικό τρόπο προς όφελος της ομάδας τους. Ε, ο Carmelo Anthony δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία και για την ακρίβεια απέχει πολύ μακριά από αυτήν.

Το επιθετικό παιχνίδι των Knicks στηρίζεται σε ένα χαμηλό σχήμα με σουτέρ απλωμένους στο γήπεδο και με τον Chandler στο 5. Τα συνηθισμένα plays είναι το p&r του Felton με τον Chandler (κυρίως) είτε το υπερβολικό iso του Melo που όταν αποφασίζουν οι αντίπαλες ομάδες να στείλουν βοήθεια βρίσκεται το ελεύθερο σουτ. Στην θεωρία ακούγεται καλό, αλλά ο Melo ποτέ δεν ήταν καλός passer και εκτός από αυτό όταν έχει τη μπάλα προτιμά να τελειώσει ο ίδιος τη φάση.  Μπορεί οι χρονιές που κάνει στη regular να είναι εντυπωσιακές, αλλά οι απογοητευτικές εμφάνισεις σε αυτά τα playoff δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας. Σουτάρει με 41 % και 31 % και με εξαίρεση το '09 (και φέτος προφανώς) δεν έχει περάσει τον 1ο γύρο. Οι ομάδες κατα καιρούς που είχε στο Derver κάθε άλλο παρά άσχημες τις έλεγες έχοντας τους τρελοσκόρερ Iverson και Smith, τους πολύ καλούς Miller, Nene και Martin, τον πρώην αμυντικό της χρονιάς Camby και τον πρωταθλητή και MVP των τελικών του 2004 Billups.

Ο Melo on fire.. στο περίπου.


Έχει φτάσει πια 29 χρονών και η αντίληψη σε ότι αφορά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται το μπάσκετ δεν έχει αλλάξει από τη rookie χρονιά του. Τουλάχιστον αυτή την εικόνα βγάζει στο γήπεδο.  Για παράδειγμα ο Lebron που ήρθε την ίδια εποχή με τον Melo στο NBA, έχει κάνει άλματα προόδου στο συγκεκριμένο θέμα. Ακόμα ο D Antoni προσπάθησε να παίζει τον Melo σαν ballhandler στο p&r όπου ο Anthony δεν ανταποκρίθηκε στο ρόλο αυτό γιατί προτιμούσε το γνωστό του heroball με αποτέλεσμα η επίθεση να ήταν τραγική. Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις τραυματίστηκε και με τον Lin στην 5άδα η ομάδα έπαιξε πιο στρωτό μπάσκετ και ξεκίνησε να νικά.

Τα χρόνια που βλέπαμε συνέχεια heroball από όλες τις ομάδες ευτυχώς έχουν περάσει και αυτή τη στιγμή βλέπουμε όλο και περισσότερες ομάδες να προσπαθούν να σουτάρουν περισσότερο από το τρίποντο με αποτέλεσμα η κυκλοφορία της μπάλας να παίζει μεγάλο ρόλο και ο παίκτης που έχει την μπάλα στα χέρια του πρέπει να ξέρει να βρίσκει την ελεύθερη πάσα. Σε αυτό που θέλω να καταλήξω είναι ότι το μπάσκετ που παίζει ο Anthony δεν πρόκειται να κερδίσει κάποιο πρωτάθλημα αν δεν αλλάξει αρκετά πράγματα από το παιχνίδι του. Το κυριότερο είναι να θυσιάσει το εγώ του για την ομάδα μειώνοντας τα σουτ του και πασάροντας περισσότερo αρχικά και δείχοντας μεγαλύτερη διάθεση στην άμυνα, γιατί δεν επιβάλεται σαν ηγέτης της ομάδας να μην δείχνει διάθεση σε αυτό τον τομέα.

Αν μέχρι τότε δεν αλλάξει όχι απλά θα θεωρείται από εμένα ένα κακό συμβόλαιο, αλλά με διαφορά ο χειρότερος "σταρ" ομάδας που πάει για πρωτάθλημα. Ή αλλιώς, πολύ απλά,ένας Joe Johnson με χειρότερη πάσα και καλύτερο σουτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου