Η παρακμή της δύσης (part 2) Sacramento Kings

Τη χρονιά 1997/98 οι Kings τέλειωναν τη σεζόν με ρεκόρ 27-55 με ένα μέτριο ρόστερ γεμάτο βετεράνους ή ρολίστες, εκτός του Richmond και του Williamson. Ο GM της ομάδας, Geoff Petrie, έπρεπε να αλλάξει πολλά για να βάλει το Sacramento σε τροχειά playoffs και.. το έκανε.

Το καλοκαίρι υπήρξε ένας από τους καλύτερους σχεδιασμούς ρόστερ που πραγμοτοποιήθηκαν ποτέ. Αρχικά ο προπονητής Eddie Jordan απολύθηκε και ήρθε ένας από τους καλύτερους προπονητές στην ιστορία του NBA ο Rick Adelman. Στο draft του '98 με το νούμερο 7 οι Kings διάλεξαν τον Jason Williams. Υπέγραψε σαν ελεύθερος ο Divac και το Sacramento ρίσκαρε με το trade του Webber για τους Richmond και Thorpe. Ρίσκαραν γιατί ο C-Webb ήταν ένα expiring συμβόλαιο, και αρχικά δεν είδε με καθόλου καλό μάτι το trade και ήταν αμφίβολο αν θα υπέγραφε ανανέωση. Τελικά το ρίσκο αποδείχτηκε επιτυχημένο και σήμερα μιλάμε για ένα από τα καλύτερα trade. Στη συνέχεια ήρθε με καθυστέρηση 2 χρόνων, από το draft του 1996, ο Stojakovic και έτσι φτιάχτηκε το ρόστερ της επόμενης χρονιάς. Το καλύτερο απόκτημα το άφησα για το τέλος όμως.... Scott Pollard ΡΕ ΝΙΑΜΟΥ. Μέσα σε ένα καλοκαίρι ο Petrie μετέτρεψε μια lottery team σε ομάδα playoff. Η βασική 5άδα με Williams, Wahad, Williamson, Webber, Divac δεν ήταν καθόλου άσχημή, για αυτό δίκαια ο Petrie κέρδισε το βραβείο του παράγοντα της χρονιάς. Στα playoff χάνουν από τους Jazz με 3-2 στο 1ο γύρο.



Όποιος δεν ξέρει τον Scott Pollard, παρακαλώ να αποχωρήσει από το blog. Ελπίζω να μην χρειαστούν να παρθούν άλλα μέτρα για την αποχώρηση σας. Μετά τιμής, Νίκος.



 

Η επόμενη χρονιά δεν είχε τις αντίστοιχες αλλαγές του προηγούμενης χρονιάς. Συνεχίζουν με την ίδια 5άδα με εξαίρεση τον Wahad ο οποίος έγινε trade για τον μέγιστο chucker Nick Anderson. Οι Kings παίζουν ένα θεαματικό μπάσκετ με γρήγορες επιθέσεις, συνεχή κυκλοφορία της μπάλας και την Princeton offense να εφαρμόζεται και να εκτελείται άψογα. Το πρόβλημα όμως δεν ήταν στην επίθεση και διακρινόταν στην άμυνα. Έτσι ο Christie έφτασε από τους Raptors στη θέση του Williamson ενώ ο Peja πήρε θέση στην αρχική 5άδα στην θέση του Anderson. Επίσης αποκτήθηκε και ο Bobby Jackson, δίνωντας ενέργεια και σκορ από το πάγκο.

Μετά από 2 συνεχόμενους αποκλεισμούς από τους Lakers στα playoff του '00 και 01' φαινόταν κάτι να λείπει για το κάτι παραπάνω. Οι άσχημες εμφανίσεις (ειδικά στο τέλος των παιχνιδιών) από τον Williams, όπου ο Adelman τον άφηνε στον πάγκο για τον Bobby Jackson, ανάγκασαν να δώσουν με trade τον Williams για τον Bibby τη σεζόν 01/02.

Παρεμπιπτόντως, στην ομάδα είχε προστεθεί ο Tugkoglu από το draft του '00 και ήδη είχε αρχίσει να παίρνει χρόνο και να είναι μέλος του rotation από τη rookie χρονιά του. Οι Kings ήταν σαρωτικοί στην κανονική σεζόν και τέλειωσαν με το καλύτερο ρεκόρ στο NBA (61-21). Στους δύο πρώτους γύρους των playoff νίκησαν Jazz και Mavericks και έφτασαν στους τελικούς περιφέρειας εναντίων των Lakers για 3η σερί χρονιά, όπου μιλάμε για μια από τις πιο αμφιλεγόμενες σειρές. Ο 6ος τελικός έχει μείνει στην ιστορία με μια από τις χειρότερες διαιτησίες στην ιστορία των playoffs. Και με όλο το σεβασμό στους Nets και τον φίλο μου τον Jason Kidd, αλλά αν οι Kings πήγαιναν στους τελικούς θα ήταν και οι νικητές.

Από την επόμενη χρονιά ξεκίνησαν οι τραυματισμοί. Ο Bibby κατά τη διάρκεια της χρονιάς (59-23) είχε διάφορα προβλήματα μικροτραυματιστών και στον 3ο ημιτελικό εναντίων των Mavs ο Webber τραυματίζεται σοβαρά και χάνει τη σεζόν. Η σειρά οδηγείτε σε 7 ματς αλλά οι Kings χάνουν.

Χωρίς τον Webber αποκτήθηκε ο Brad Miller, ο οποίος ταίριαξε απόλυτα στην φιλοσοφία του Adelman, για τους Hedo και Pollard . Ο Peja εκμεταλλευόμενος την απουσία του Webber κάνει τρομερή χρονιά επιπέδου MVP (βγήκε 4ος στην σχετική ψηφοφορία). Τον Μάρτη επιστρέφει ο C-Webb, αλλά ο τραυματισμός τον έχει επηρεάσει και δεν είναι ποτέ ο ίδιος παίκτης που είχαμε θαυμάσει. Η παρουσία του χαλάει την χημεία της ομάδας, και τελειώνουν τη σεζόν (55-27) με μέτριο κλείσιμο της χρονιάς. Φτάνουν όμως πάλι στα ημιτελικά όπου αυτή τη φορά χάνουν από τους Wolves του KG στα 7 ματς.


Ένας Sacramento fan, ο οποιός μόλις ενημερώθηκε για το trade του Pollard.

Σιγά σιγά ο κύκλος της ομάδας κλείνει. Ο Divac υπογράφει στους Lakers, o Christie φεύγει για τον Mobley και ο Webber γίνεται trade στους 76ers για τους Skinner, Kenny Thomas, Williamson για να δυναμώσει η άμυνα των Kings. Οι αλλαγές δεν πιάνουν και οι Kings χάνουν εύκολα από τους Sonics στον πρώτο γύρο.

Η επόμενη χρονιά είναι η τελευταία όπου οι Kings τελείωνουν με θετικό ρεκόρ και παρουσία στα playoffs. Ο Peja φεύγει για τον Artest, και ο μόνος που μένει από την ομάδα του '02 είναι ο Bibby. Οι Kings δυσκολεύουν τους Spurs αλλά τελικά χάνουν με 4-2. Ο Adelman απολύεται και οι ιδιοκτήτες των Kings, οι Maloofs, αφήνουν την ομάδα στην τύχη της. Το ρόστερ δεν δείχνει τόσο άσχημο (ειδικά φέτος) και το ταλέντο δεν είναι λίγο, αλλά η αδιαφορία που υπάρχει από τους ιδιοκτήτες, έχει φτάσει το Sacramento στις τελευταίες θέσεις και ένα από τα χειρότερα franchise. Πριν λίγους μήνες υπήρχε συμφωνία των Maloofs για μεταφορά της έδρας στο Seattle, μετά από ενδιαφέρον κάποιων τοπικών επειχηρηματιών, αλλά ο δήμαρχος Kevin Johnson κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να κρατήσει την ομάδα στο Sacramento.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου