Παρουσίαση ομάδων, μέρος 3ο [2/2]. # Οι διεκδικητές του τίτλου

#5 
  
Western Conferense

Roster
  • PG: Russell Westbrook, Reggie Jackson, Derek Fisher
  • SG: Thabo Sefolosha, Jeremy Lamb
  • SF: Kevin Durant, Ryan Gomes, Andre Roberson
  • PF: Serge Ibaka, Nick Collison, Perry Jones III
  • C: Kendrick Perkins, Steven Adams, Hasheem Thabeet


Σχόλιο

Δύσκολη η χρονιά που πέρασε για τους OKC. Ο Harden θέλοντας max συμβόλαιο και οι Thunder μη μπορώντας να του το δώσουν τον έστειλαν στο Houston παίρνοντας σαν αντάλλαγμα τους Martin, Lamb και δύο pick πρώτου γύρου, το ένα από τους Raptors και το άλλο από τους Mavericks. Το καλοκαίρι ο Martin υπέγραψε στους Wolves και στο φετινό draft διαλέχτηκε ο (άγουρος) Adams. Συνοψίζοντας οι Thunder από τον Harden ένα χρόνο μετά έμειναν με τον Lamb, τον Adams και ένα pick 1ου γύρου το οποίο είναι top 20 protected μέχρι το 2017. Άουτς!

Έχοντας έναν superstar στο πρόσωπο του Durant και έναν all star playmaker στο πρόσωπο του Westbrook οι Thunder αναμένεται να έχουν μία ακόμα καλή σεζόν κοντά στις 60 νίκες. Τα ερωτήματα πλέον για αυτούς είναι αν α) ο Ibaka μπορεί να λειτουργήσει καλά σαν τρίτη λύση στην επίθεση β) ο Lamb δείξει έτοιμος για το ρόλο του 6ου παίκτη ή τουλάχιστον να μπορέσει να μπει στο rotation (στη preseason πάντως απογοητεύει) γ) ο Reggie Jackson μετά τα καλά playoff που είχε αποδείξει ότι ο Presti βρήκε ένα ακόμη λαβράκι.

Το καλοκαίρι δεν έκαναν καμιά μεγάλη κίνηση. Αν δεν μας πιστεύετε σας λέμε ότι ο καλύτερος παίκτης που αποκτήσανε είναι ο Gomes, o Ryan Gomes που ήταν ένα χρόνο έξω από τη λίγκα και πιο πριν ήταν ο 10-11ος παίκτης στους Clippers. Παρατηρώντας το ρόστερ βλέπουμε πολλούς νεαρούς που ίσως να μην είναι έτοιμοι να μπουν στο rotation του Brooks ο οποίος προτιμά τους βετεράνους. Ίσως θα πρέπει να κινηθούν οι Thunder για κάποιο trade δίνωντας κάποιον από τους μικρούς ώστε να βελτιώσουν τον πάγκο τους ή το τεράστιο κενό που έχουν στη θέση 5 (Perkins πρώην μπασκετμπολίστας κακά τα ψέματα).


Το αστέρι

Kevin Durant. Πέρσυ έβαλε ασσίστ στο παιχνίδι του, αν βελτιώσει και το post παιχνίδι του θα μιλάμε για υπερπλήρη παίκτη.


Fantasy watch

Durant 1ος ή 2ος, Westbrook ανάλογα με το πότε θα επιστρέψει θα πρέπει να διαλεχτεί ή πιο ψηλά ή πιο χαμηλά. Ibaka θα δώσει καλό σκορ με τις τάπες του και τα ριμπάουντ του. Πιστεύουμε και Lamb σαν 6ο παίκτη αλλά ως late pick.

Πρόβλεψη 
56-58 νίκες.


#4
Eastern Conferense 

Roster
  • PG: Deron Williams, Shaun Livingston, Tyshawn Taylor
  • SG: Joe Johnson, Jason Terry, Alan Anderson
  • SF: Paul Pierce, Andrei Kirilenko, Tornike Shengelia
  • PF: Kevin Garnett, Andray Blatche, Mirza Teletovic
  • C: Brook Lopez, Reggie Evans, Mason Plumlee


Σχόλιο

Αν μιλάγαμε για εποχές 2008 θα τους το δίναμε το πρωτάθλημα από τώρα και θα παίζαμε τη σεζόν για να βρούμε τον δεύτερο. Εν έτει 2013 τα πράγματα ίσως να είναι διαφορετικά όμως.

Οι Nets μόλις τέλειωσε η σεζόν φαινόταν να έχουν την ίδια μοίρα με τους γείτονες τους, τους Knicks, αφού είχαν καλό ρόστερ, αλλά όχι για τελικούς, ενώ το cap τους ήταν γεμάτο, κατάφεραν να κάνουν το trade του καλοκαιριού. Έδωσαν το κακό συμβόλαιο του Wallace μαζί με 2546557653 picks για να φέρουν τους Garnett, Pierce, Terry. Πλέον έχουν ένα από τα πιο πλήρη ρόστερ, με αρκετούς αναπληρωματικούς να μπορούν να σταθούν βασικοί σε σχεδόν οποιαδήποτε ομάδα.

Το βασικό μέλημα των Nets είναι να μείνουν υγιείς και φρέσκοι μέχρι τα playoff. Ο νέος coach, Jason Kidd θα ακολουθήσει μεγάλο rotation και θα ξεκουράσει αρκετές βραδιές τους βετεράνους του (ήδη δήλωσε ότι σκέφτεται σοβαρά να μην βάζει τον KG σε back to back αγώνες) και ο μοναδικός παίκτης που θα πάρει πάνω από 35 λεπτά θα είναι ο Deron λογικά.
O Williams είναι από τα καλύτερα playmaker στον κόσμο, ο Joe Johnson είναι ένας από τους πιο clutch παίκτες o Pierce πρόκειται να κάνει μια από τις πιο efficient χρονιές του αφού δεν θα έχει τόσο μεγάλο ρόλο όσο στους Celtics, ο KG θα προσθέσει σκληράδα και all star άμυνα και ο Lopez με το καλό του παιχνίδι από το post θα τραβήξει πολλά double teams και θα βοηθησει τους συμπαίκτες τους δίνοντας σουτ με καλές προυποθέσεις. Αν προσθέσουμε τον JET, πρώην 6ο παίκτη της χρονιάς, τον Blatche και τον Kirilenko  μαζί με τους τίμιους Evans και Livingston καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως οι Nets θα είναι πολύ δυνατοί φέτος.


Το αστέρι

Deron Williams. Ξεκίνησε άσχημα πέρσυ, αλλά τέλειωσε πολύ καλά τη σεζόν. Ο Williams της Utah σε κάποιο σημείο ήταν ο καλύτερος playmaker του NBA, αλλά πέρα από κάποια ξεσπάσματα δεν έχουμε ξαναδεί τον Deron να παίζει σε τέτοια επίπεδα.


Fantasy watch

Deron υψηλά, Lopez και αυτός αν και μας ανησυχεί που δεν παίρνει πολλά rebound και από εκεί και πέρα οι άλλοι είναι επίφοβοι για ψηλές θέσεις. Θα υπάρξει αρκετό rotation και σε αρκετά παιχνίδια μπορεί να αγωνιστούν λίγο εώς καθόλου οι μεγάλοι ηλικιακά, οπότε καλύτερα να γίνουν draft σε πιο κάτω γύρους.


Πρόβλεψη 
58-60 νίκες.


#3
Western Conferense

Roster
  • PG: Patrick Beverly, Jeremy Lin, Aaron Brooks, Isaiah Canaan
  • SG: James Harden, Francisco Garcia, Ronnie Brewer
  • SF: Chandler Parsons, Omri Casspi, Robert Covington
  • PF: Omer Asik, Terence Jones, Donatas Motiejunas
  • C: Dwight Howard, Greg Smith


Σχόλιο

Dwightmare is officialy over! Επιτέλους μετά από δύο χρόνια υπέγραψε στους Rockets και ησύχασε το κεφάλι μας και μαζί με τον Harden αναμένεται να ηγηθούν του Houston. Linsanity περιμέναμε πέρσυ και τελικά Beardsanity είδαμε. Ο εξαιρετικός Harden ηγήθηκε με επιτυχία των Rockets και αυτοί με αποχή 4 ετών επέστρεψαν στα playoff όπου είχαν έναν τιμητικό αποκλεισμό από τους OKC. Πλέον με τον Howard στο ρόστερ οι Rockets καταλέγονται στα φαβορί.

Μια από τις πιο run n gun ομάδες, που δεν πόσταρε σχεδόν καθόλου στις επιθέσεις της έφερε τον Howard που έφυγε από τους Lakers επειδή δεν είχε πολλά touches στο post. Παρόλα αυτά έπεσαν όλοι επάνω του από τον Hakeem μέχρι τον προπονητή του τον McHale και ίσως να δούμε έναν αναγεννημένο Dwight.

Ο Parsons είναι από τους καλύτερους wing players και το πολύ καλό συμβόλαιο του τον κάνει ακόμα πιο πολύτιμο. Η θέση του άσσου με τους Beverly, Lin, Brooks φαίνεται να είναι καλυμμένη και το θέμα είναι τι θα γίνει στη θέση 4. Ο McHale είπε ότι θα ξεκινάει Asik, Dwight μαζί αλλά πέρα από συγκεκριμένα ματς, αυτό το δίδυμο θα έχει πρόβλημα για πολλά λεπτά μαζί στο παρκέ. Ο Τούρκος θέλει χρόνο και με την περσινή του χρονιά έδειξε ότι δικαιούται να είναι αν όχι βασικός, τουλάχιστον παίκτης των 20+ λεπτών και όχι backup του Dwight για 10 λέπτα.


Το αστέρι

James Harden. Οριακά παίρνει τη θέση του Dwight μιας και η εκπληκτική σεζόν του πρώτου και οι τραυματισμοί που έχει εμφανίσει ο δεύτερος μας οδηγεί στον μουσιά.


Fantasy watch

Harden top5 pick, Dwight ψηλά και αυτός μιας και τον περιμένουμε καλύτερο από ότι ήταν με τους Lakers. Parsons λογικά θα πέσει αλλά είναι καλός ρολίστας και από εκεί και πέρα περιμένουμε πτώση του Lin που θα έρχεται από τον πάγκο και Beverly να δίνει καλό σκορ ώστε να υπάρχει στα ρόστερ.


Πρόβλεψη
58-60 νίκες.


#2

Western Conferense

Roster
  • PG: Tony Parker, Patty Mills, Cory Joseph, Nando de Colo
  • SG: Danny Green, Manu Ginobili, Marco Belinelli
  • SF: Kawhi Leonard
  • PF: Tim Duncan, Matt Bonner, Jeff Ayres
  • C: Tiago Splitter, Boris Diaw, Aron Baynes


Σχόλιο

Οι Spurs θα πορευτούν με τη γνωστή τους συνταγή και αυτή την χρονιά. Ο αγέραστος Duncan και κυρίως ο Parker θα ηγηθούν αυτής της ομάδας μετά τις εξαιρετικές σεζόν που είχαν. Congrats και στον Parker για το χρυσό στο Eurobasket, επιτυχία που τον καθιστά και επίσημα ως τον σημερινό καλύτερο Ευρωπαίο μπασκετμπολίστα. Ο Leonard μετά τις εκπληκτικές του εμφανίσεις στα playoff  αναμένεται να πάρει τη θέση του Ginobili στους big 3 του San Antonio, που πλέον φαίνεται πως η ηλικία του έχει επηρεάσει αρκετά το παιχνίδι του. Βέβαια ξέρει 100 κιλά μπάσκετ και αυτό δεν χάνεται όσο και να γεράσει.

Ήρεμο καλοκαίρι από τους Spurs, με τον Splitter να ανανεώνει (36 μαρούλια / 4 χρόνια) και τους Belinelli, Ayres (πρώην Pendergraph) να έρχονται από τους Bulls και Pacers αντίστοιχα. Τα δυο pick που διαλέχτηκαν στο φετινό draft έμειναν στη Ευρώπη.

Ο Popovich θα κρατήσει λίγα τα λεπτά των βασικών όπως συνηθίζει αλλά ακόμα και με τους αναπληρωματικούς τους οι Spurs παρουσιάζουν αρκετά καλή εικόνα. Οι εποχές Robinson, Duncan και το βαρετό μπάσκετ με αργό τέμπο και το υπερβολικό τάισμα στους ψηλούς έχουν περάσει και πλέον οι Spurs παίζουν πιο όμορφο μπάσκετ με πιο γρήγορες επιθέσεις και καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας χωρίς να χαθεί η αμυντική αποτελεσματικότητα που πάντα είχαν. Αν οι Parker, Duncan παίξουν στα στάνταρ τους μαζί με την αναμενόμενη βελτίωση των Splitter, Leonard και την ενδεχομένως καλύτερη σεζόν του Μάνου (πέρσυ είχε την εθνική το καλοκαίρι, φέτος ξεκουράστηκε) τότε υπάρχουν αρκετές πιθανότητες για να έρθει το 5ο πρωτάθλημα τους.


Το αστέρι

Tony Parker. Αν ο Pop δεν μείωνε τα λεπτά του στα 32 λεπτά θα χτυπούσε στα ίσα το βραβείο MVP.


Fantasy watch

Έχει κάψει σπίτια και έχει χαλάσει οικογένειες ο Pop με το rotation του. Στις αρχές της χρονιάς ο Parker και ο Duncan θα παίζουν πολύ ψηλά, περιμένουμε από τον Leonard μια άνοδο από τον Manu να έχει καλές βραδιές αλλά πιο πολύ θα χάνεται στο rotation και από τον Green να δώσει τρίποντα.


Πρόβλεψη
59-61 νίκες.


#1

Eastern Conferense

Roster
  • PG: Mario Chalmers, Norris Cole
  • SG: Dwayne Wade, Ray Allen, Roger Mason Jr.
  • SF: LeBron James, Shane Battier, James Jones
  • PF: Chris Bosh, Rashard Lewis, Michael Beasley
  • C: Udonis Haslem, Chris Andersen, Joel Anthony, Greg Oden


Σχόλιο

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και με αυτή τη λογική κινήθηκαν οι Heat. Αρχικά έφυγε ο Mike Miller, όπου βοήθησε αρκετά στις σειρές με Pacers και Spurs, αφού τα λεφτά που έπαιρνε συν τον φόρο πολυτελείας που έπρεπε να πληρώσει η ομάδα του Riley ήταν αρκετός για να παρθεί η απόφαση της αμνηστίας. Προστέθηκαν οι Beasley και Oden και κατά τα άλλα δεν άλλαξε τίποτα.

Ο ρόλος του Miller μπορεί εύκολα να αναπληρωθεί από έναν από τους Lewis/Beasley/Jones. Από εκεί και πέρα η απόκτηση του Oden μπορεί να τους βοηθήσει αρκετά αν βέβαια παραμείνει υγιής ο πρώην center των Blazers. Το ρόστερ των Heat είναι πλήρης και η δουλειά που έχει κάνει ο Spoelstra είναι πάρα πολύ καλή, αλλά αν μπορέσει κάποιος να βρει ένα μειονέκτημα σε αυτούς είναι η έλειψη λύσεων στη θέση των ψηλών. Ο Bosh δεν είναι ο κλασικός ψηλός όπως δεν είναι ούτε ο Haslem, ο Andersen μπορεί να αποδώσει πολύ καλά για 10-15 λεπτά και ο Anthony είναι απλά ένας 14-15ος παίκτης.

Με τις περισσότερες ομάδες το Miami με το small ball του δεν θα έχει πρόβλημα να τις νικήσει αλλά στα playoff αντιμετωπίζοντας ομάδες σαν τους Nets με Lopez, Garnett, Blatche και τους Pacers με West, Hibbert, Scola, Mahinmi θα χρειαστούν τον Oden να δώσει 10-15 λεπτά όπου μαζί με τα λεπτά του Andersen θα ματσάρουν καλύτερα τους ψηλούς των αντίπαλων ομάδων.


Το αστέρι

LeBron James.


Fantasy watch

LeBron πρώτο ή δεύτερο pick ανάλογα τις καύλες σας Wade ψηλά και αυτός αν και είναι επίφοβος και Bosh θα δώσει καλά σκορ αλλά θα προβληματίσει γιατί έχει την ικανότητα για μεγαλύτερα σκορ αλλά το επιθετικό σύστημα των Heat δεν τον βολεύει στο έπακρο. Από εκεί και πέρα Chalmers αρχικά και Allen στη συνέχεια θα πρέπει να γίνουν draft σε πιο κάτω γύρους.


Πρόβλεψη
61-63 νίκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου