Παρουσίαση ομάδων, μέρος 3ο [1/2]. # Οι διεκδικητές του τίτλου

#11 
  
Eastern Conferense

Roster
  • PG: Raymond Felton, Pablo Prigioni, Beno Udrih, Chris Smith
  • SG: Iman Shumpert, J.R Smith, Tim Hardaway Jr, Toure' Murry
  • SF: Carmelo Anthony, Metta World Peace
  • PF: Andrea Bargnani, Amar'e Stoudemire, Kenyon Martin
  • C: Tyson Chandler, Cole Aldrich


Σχόλιο

Έχω αναλύσει για ποιο λόγο πιστεύω ότι oμάδα με Melo σαν σταρ δεν θα πάρει πρωτάθλημα. Αν η ομάδα λέγεται Knicks τότε τα πράγματα χειροτερεύουν.

Ο Woodson κάπως συμμάζεψε το χάλι της χρονιάς του lockout και παρόλο που το ρόστερ δεν φαινόταν να κολά έκανε καλή δουλειά και οι Knicks είχαν την καλύτερη regular season από εποχές Ewing. Με το Μέλο να κάνει πολύ καλή χρονιά σαν 4άρι και γύρω του καλούς σουτέρ οι Knicks έφτασαν στην 2η θέση της Ανατολής. Παρόλα αυτά όταν το gameplan των Knicks κόλαγε, οι Knicks δεν είχαν κάποιο plan b και βραχυκύκλωναν. Κάτι τέτοιο έπαθαν και με τους Pacers και αποκλείστηκαν δίκαια στα ημιτελικά της Ανατολής.

Αληθινός διάλογος ανάμεσα στο front office των Knicks.

- Φέραμε ένα από τα χειρότερα συμβόλαια του NBA.

- Δώσαμε μήπως το συμβόλαιο του Amar'e;

- Όχι.

- Μήπως αυτός που πήραμε παίζει έστω και στοιχειώδη άμυνα για να μας βοηθήσει;

- Ούτε καν..

- Εξαιρετικό deal, μπράβο!

- Και δεν ολοκλήρωσα.. Δώσαμε και ένα pick του 2016, και πλέον δεν έχουμε άλλα pick, και το καλύτερο; Δεν έχουμε καθόλου capspace
μέχρι το 2015.

- Executive of the year λέμε.. Daryn Morey, who?

Ενώ θεωρητικά οι Knicks είναι 2-3 κινήσεις μακριά από τον τίτλο το front office τους έχει κάνει πολύ κακές κινήσεις και ενώ οι αντίπαλοι των Knicks δυναμώνουν. Το παραθυράκι για τίτλο έχει κλείσει ενώ καλά καλά δεν είχε ανοίξει ακόμα.. για τα επόμενα δύο χρόνια τουλάχιστον.1

 
Το αστέρι

Carmelo Anthony.


Fantasy watch

Melo, πρέπει να διαλεχτεί ψηλά. Chandler, Felton, Smith θα είναι τίμιοι και από εκεί και πέρα μπορεί να βοηθήσουν οι Bargnani, World Peace υπό περιπτώσεις.


Πρόβλεψη 
46-48 νίκες.


#10
Western Conferense 

Roster
  • PG: Mike Conley, Jerryd Bayless, Nick Calathes
  • SG: Tony Allen, Mike Miller, Jamaal Franklin
  • SF: Tayshaun Prince, Quincy Pondexter
  • PF: Zach Randolph, Ed Davis, Jon Leuer
  • C: Marc Gasol, Kosta Koufos


Σχόλιο

Νέος προπονητής για τους Grizzlies ο David Joerger και δεν μας έκανε εντύπωση μιας και οι Hollins και Hollinger δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις. Ο νέος προπονητής θέλει τους Grizzlies να παίζουν σε πιο γρήγορο ρυθμό μιας και παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια το Memphis έπαιζε σε χαμηλό τέμπο.

Το καλοκαίρι δεν είχε μεγάλες αλλαγές και το front office προσπάθησε να δυναμώσει τον πάγκο. Αρχικά έγινε το trade την ημέρα του draft και ήρθε επιτέλους ένα αξιόλογο backup του Gasol, ο οποίος πλέον δεν θα παίζει 39 και 40 λεπτά. Φυσικά μιλάω για τον Κώστα Κουφό, ο οποίος μάλλον πρόκειται για τον καλύτερο backup center της λίγκας. Προστέθηκε επίσης ο Miller από τους Heat και θα δώσει περιφερειακό σουτ, που τόσο έλειψε πέρσυ και φυσικά ήρθε από τη Ρωσία ο Νίκος Καλάθης σαν αναπληρωματικός άσσος ώστε να πάει ο Bayless στο δύο μιας και δεν είναι καθαρός playmaker.

Οι δηλώσεις για πιο γρήγορο ρυθμό και η όχι και τόσο μεγάλη εκτίμηση του Hollinger προς τον Randolph μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν θα έχουμε κάποιο trade. Ο Davis ελλείψει του Bargnani έδειξε ότι μπορεί να σταθεί βασικός, οπότε δεν θα εκπλαγούμε αν ο Ζάχος δεν βγάλει τη χρονιά στο Memphis.


Το αστέρι

Marc Gasol. Ο καλύτερος αμυντικός της περσινής χρονιάς έχει κερδίσει το σεβασμό όλων με τις εμφανίσεις του τα τελευταία χρόνια. Και τι δεν μπορεί να κάνει; Είναι από τους καλύτερους rim protector, έχει υψηλό μπασκετικό IQ, σουτάρει καλά από μέση απόσταση, μπορεί να ποστάρει αποτελεσματικά και είναι ο καλύτερος ψηλός πασέρ αυτή τη στιγμή. Επίσης το πόσο καλός είναι μπορεί να το καταλάβουμε ότι είναι από τους αγαπημένους μου παικτές παρόλο που είναι Ισπανός. 


Fantasy watch

O Gasol είναι top 20 παίκτης, ο Conley θα ανεβάσει τα στατιστικά του και από τον Ζάχο περιμένουμε πτώση λόγω νέου coach.


Πρόβλεψη 
48-50 νίκες.


#9
Western Conferense

Roster
  • PG: Stephen Curry, Toney Douglas, Nemanja Nedovic
  • SG: Klay Thompson, Kent Bazemore
  • SF: Andre Iguodala, Harrison Barnes, Draymond Green
  • PF: David Lee, Marreese Speights
  • C: Andrew Bogut, Jermaine O'Neal, Festus Ezeli, Ognjen Kuzmic


Σχόλιο

 Πως γίνεται να δεις τους Warriors και να μην τους λατρέψεις; Έφτασαν μόλις δύο νίκες μακριά από τους τελικούς της Δύσης ενώ προηγουμένως είχαν νικήσει το San Antonio μέσα στην έδρα του και άλλη μια φορά έχασαν τη νίκη μέσα από τα χέρια τους. 

Αυτή τη σεζόν με ένα χρόνο εμπειρίας παραπάνω αλλά κυρίως με τους βασικούς παίκτες να μην είναι τραυματίες το Golden State μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Το καλοκαίρι μπορεί να χάσανε τους Jack και Landry, μεγάλους συντελεστές της περσινής πορείας αλλά ο Iguodala κυρίως και ο Speights από την άλλη μπορούν να αναπληρώσουν το κενό τους. Προστέθηκε επίσης ο Jermaine O'Neal (αναγεννημένος από τη μαύρη μαγεία που χρησιμοποιούν οι Suns2) και ο Toney Douglas. Μέσω του draft pick πήραν τον Nedovic, ο οποίος κάνει μπαμ από χιλιόμετρα ότι είναι Σέρβος. Σερβόφατσα από τις λίγες, εγκρίνουμε και φυσικά στηρίζουμε.

Υπάρχει ένα θέμα στο ball handling μιας και υπάρχουν 2 (;) τέτοιοι στο ρόστερ μετά την φυγή του Jack. Αμυντικά θα είναι μια χαρά με τον ερχομό του Iguodala και με τον Bogut στο παρκέ. Sky is the limit, λοιπόν για τους Warriors.


Το αστέρι

Stephen Curry. Από τη στιγμή που περάσει το κέντρο ο αντίπαλος πρέπει να είναι κολλημένος πάνω του γιατί ο Curry έχει την ικανότητα να σουτάρει από παντού. Μακάρι οι αστράγαλοι του να είναι καλά και να τον χαρούμε για πολλά χρόνια.


Fantasy watch

Ο Stephen Curry είναι στη χειρότερη 7ο pick και αν είναι καλά θα είναι σίγουρα steal. Μόνο αγάπη για τον Lee που μας ξελάσπωσε πέρσυ και η λογική λέει ότι ο Iguodala θα ανέβει σε σχέση με πέρσυ. Ο Bogut θα δώσει καλό σκορ για τα λεπτά που θα πάρει (θα είναι προσεκτικοί οι Warriors) και οι Klay, Barnes θα δώσουν πόντους και ο δεύτερος κάποια ριμπάουντ.

Πρόβλεψη
51-53 νίκες.


#8

Eastern Conferense

Roster
  • PG: George Hill, CJ Watson, Donald Sloan
  • SG: Lance Stephenson, Orlando Johnson, Rasual Butler
  • SF: Paul George, Danny Granger, Solomon Hill, Chris Copeland
  • PF: David West, Luis Scola
  • C: Roy Hibbert, Ian Mahinmi


Σχόλιο

Οι Pacers ξεκινάνε τη φετινή χρονιά πολύ διαφορετικά από ότι τις προηγούμενες. Πλέον είναι ένας από τους μεγαλύτερους διεκδικητές του τίτλου με την περσινή σειρά εναντίων των Heat να το αποδεικνύουν περίτρανα.

Ο Larry Bird επέστρεψε στο front office των Pacers και έκανε ουσιαστικές κινήσεις. Η αρχική 5άδα των Pacers είναι μία από τις καλύτερες αλλά η έλειψη αξιόπιστων λύσεων από τον πάγκο δεν τους βοήθησε στην πορεία τους στα playoffs. Έτσι αποκτήθηκαν οι Watson, Copeland και ήρθε μέσω trade από τους Suns ο Air Scola. Η επιστροφή του Granger από τον τραυματισμό του, ενισχύει παραπάνω τον πάγκο και έτσι από εκεί που οι Pacers είχαν λίγες επιλογές πλέον έχουν ένα από τα πιο πλήρη ρόστερ φέτος.

Ο Paul George ελλείψει Granger εντυπωσίασε πέρσυ και πλέον είναι αυτός το "αφεντικό" των Pacers. Περιμένουμε να δούμε με ανυπομονησία τι δούλεψε το καλοκαίρι και πόσο καλύτερο θα τον δούμε στο παρκέ. Αναλυτικότερα για τους Pacers ελπίζουμε να μας γράψει ο Nuntius γιατί έχει γράψει λίγο στα παπάρια του το blog και ο αγαπούλας πρόεδρος κάτι τέτοια δεν τα ξεχνά3 που τους παρακολουθεί πιο πολύ.

Το αστέρι

Paul George. Αν καταφέρει και βελτιώσει το fg % και το ball handling του, μιλάμε για παίκτη που μπορεί να διεκδικήσει MVP τα επόμενα χρόνια.


Fantasy watch

Ο George θα ανέβει και άλλο από πέρσυ, οι West, Hill, Hibbert θα δώσουν καλό σκορ, αν και ο τελευταίος ήταν πολύ ασταθής στα νούμερα του. Ερωτηματικό είναι πως θα κινηθούν οι Lance και Danny.


Πρόβλεψη
52-54 νίκες.


#7

Western Conferense 

Roster
  • PG: Chris Paul, Darren Collison, Maalik Wayns
  • SG: J.J. Redick, Jamal Crawford, Willie Green
  • SF: Jared Dudley, Matt Barnes, Reggie Bullock
  • PF: Blake Griffin, Byron Mullens, Antawn Jamison
  • C: DeAndre Jordan, Ryan Hollins


Σχόλιο

Ο Del Negro έφυγε από τον πάγκο των Clippers μιας και για ακόμη μια χρονιά δεν κατάφερε κάτι στα playoff και στη θέση του ήρθε ο Doc Rivers. Ο Paul ανανέωσε για 5 χρόνια και ήρθαν οι Redick, Dudley, Collison. Το ρόστερ μοιάζει να ταιριάζει περισσότερο του Paul αφού ήρθαν περιφερειακοί σουτέρ, ενώ υπάρχουν ήδη οι Griffin Jordan.

Το αν θα μπορέσουν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα θα εξαρτηθεί από τους ψηλούς τους. Ο Griffin πρέπει να βελτιώσει και άλλο το σουτ του από μέση απόσταση για να παίζει καλύτερα το ρόλο του από το high post αφού είναι ήδη πολύ καλός πασέρ. Επίσης πρέπει να βελτιώσει και τις κινήσεις του στο post μιας και είναι λίγο μηχανικές οι κινήσεις του. Ο Jordan για να ανέβει επίπεδο θα πρέπει να βελτιώσει την συνολική άμυνα του. Έχει τα στοιχεία που μπορούν να τον κάνουν καλό αμυντικό και με έναν προπονητή σαν τον Rivers επιβάλεται να βελτιωθεί. Πρέπει να σταματήσει να κυνηγά τόσο πολύ την τάπα, να βελτιώσει την ομαδική του άμυνα ώστε να αποκτήσουν οι Clippers έναν καλό rim protector.

Η εικόνα τους με τους Grizzlies ήταν απογοητευτική. Ο Paul έμοιαζε μόνος του μιας και ο δεύτερος καλύτερος παίκτης ήταν ο Barnes. Στην regular θα πάρουν πολλές νίκες αλλά το ερώτημα είναι αν θα μπορέσουν στα playoff να χτυπήσουν τελικούς. Δύσκολα, λέμε εμείς.


Το αστέρι

Chris Paul. Ο καλύτερος PG του NBA αυτή τη στιγμή είναι και ο λόγος που οι Clippers θεωρούνται διεκδικητές για το δαχτυλίδι.


Fantasy watch

Paul, Griffin είναι επιλογές για ψηλά. Από εκει και πέρα, ο Crawford θα βάλει τους πόντους του, ο Jordan θα δώσει ριμπάουντ και τάπες και ο Redick θα δώσει τρίποντα. Η περσινή μίνι έκπληξη ο Barnes αξίζει να βρίσκεται στον πάγκο.


Πρόβλεψη
55-57 νίκες.


#6

Eastern Conferense

Roster
  • PG: Derrick Rose, Kirk Hinrich, Marquis Teague, Mike James
  • SG: Jimmy Butler, Mike Dunleavy
  • SF: Luol Deng, Tony Snell
  • PF: Carlos Boozer, Taj Gibson, Erik Murphy
  • C: Joakim Noah, Nazr Mohammed


Σχόλιο

Derick Rose is back!! Περιμέναμε ενάμιση χρόνο αλλα τελικά ο Rose επέστρεψε και μαζί του οι Bulls βλέπουν πιο αισιόδοξο το μέλλον τους. 

Με τους Nets ήταν συγκινητική η προσπάθεια τους μιας και η ομάδα έμοιαζε νοσοκομείο με τόσους τραυματισμούς και πέρασαν δίκαια στους 7 αγώνες. Είχαν μια τιμητική σειρά με τους Heat και φέτος αν ο Rose παίξει όπως το 2011 θα χτυπήσουν τελικούς.

Ο Deng μπορεί να μην τα βρήκε στην ανανέωση του συμβολαίου του αλλά είναι από τους αγαπημένους παίκτες του Thibodeau παίζοντας πολύ καλή άμυνα και όντας μια αξιόπιστη λύση σαν νούμερο 3 στην επίθεση. Ο Noah είναι από τους καλύτερους πασέρ και πολύ καλός αμυντικός, ο Boozer μπορεί να έχει ακούσει τα μύρια όσα για το συμβόλαιο που έχει και για την άμυνα του, αλλά είναι ένας πολύ καλός επιθετικός με αξιόπιστο σουτάκι αλλά και κοντά στο καλάθι είναι πολύ καλός. Ο Jimmy Butler ήταν η αποκάλυψη των playoffs με την άμυνα που έπαιξε στον James και αναμένεται να βοηθήσει στο 2.

Με προπονητή τον Thibodeau είναι σίγουρο ότι θα δούμε κλειστό rotation, πολύ άμυνα και πολλά plays για τον Rose. O Deng παρόλο που δεν ανανέωσε δε νομίζουμε ότι θα φύγει με trade.


Το αστέρι

Derrick Rose. Η ομάδα είναι φτιαγμένη για αυτόν και το πόσο μακριά θα φτάσουν στα playoff θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από αυτόν.

Fantasy watch

Ένας πρώην MVP επιστρέφει και με τις καλές εμφανίσεις του στην preseason αξίζει να επιλεγεί ψηλά. Ο Thibodeau παίζει αρκετά λεπτά τους βασικούς του οπότε όλη η 5άδα των Bulls έχει αξία και από εκεί και πέρα ο Dunleavy θα δώσει κάποιο σκορ από τον πάγκο.


Πρόβλεψη
 55-57 νίκες.





1. Τότε ρε παπάρα γιατί τους έβαλες στους διεκδικητές του τίτλου, είναι μια καλή ερώτηση.

2.

 

3. Προφανώς αστειεύομαι αγαπούλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου