Παρουσίαση ομάδων, μέρος 2ο [2/2]. # Μάχη για playoff

#17 
  
Western Conferense

Roster
  • PG: Jrue Holiday, Brian Roberts
  • SG: Eric Gordon, Austin Rivers, Anthony Morrow
  • SF: Al-Farouq Aminu, Tyreke Evans, Darius Miller
  • PF: Anthony Davis, Ryan Anderson
  • C: Greg Stiemsma, Jason Smith, Jeff Withey


Σχόλιο

Στη μετά CP3 περίοδο οι πρώην Hornets και πλέον Pelicans εμφανίζονται ικανοί πια για να χτυπήσουν τα playoffs. Το καλοκαίρι που μας πέρασε έκαναν αισθητή την παρουσία τους με τα trade που πήραν μέρος. Αρχικά στο draft αφού διάλεξαν τον Nerlens Noel, τον αντάλλαξαν για τον Jrue Holiday και μετά από λίγες ημέρες υπέγραψαν τον Tyreke Evans με sign and trade. 

Ο Gordon βγάζει συχνά τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια και πέρσυ που κατάφερε να αγωνιστεί από τη μέση της χρονιάς είχε αρκετούς περιορισμούς (σπάνια έπαιζε σε back to back παιχνίδια, μέσος όρος λεπτών μόλις 30 για έναν παίκτη ο οποίος έχει max συμβόλαιο). Το βάθος που έχουν οι Pelicans θα τους βοηθήσει, σε ενδεχόμενη απουσία του Gordon αφού έχουν την πολυτέλεια να φέρουν τον Evans από τον πάγκο. Ο Davis έχει αρχίσει πολύ καλά την preseason δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία και στην επίθεση αλλά και στην άμυνα. Οι απαιτήσεις έχουν ανέβει πολύ για τον δευτεροετή παίκτη του NBA, όπου θα παίξει και στο 4 αλλά και στο 5 μόλις ο Anderson αναρρώσει.


Το αστέρι

Anthony Davis. Είναι ένα από τα φαβορί για τον τίτλο του most improved player.


Fantasy watch

Davis, Holiday, Gordon, Anderson, Evans με αυτή τη σειρά θα βγάλουν καλά σκορ.


Πρόβλεψη
40-42 νίκες.


#16
 
Eastern Conferense 

Roster
  • PG: John Wall, Eric Maynor, Garrett Temple
  • SG: Bradley Beal, Glen Rice Jr.
  • SF: Martell Webster, Trevor Ariza, Otto Porter Jr., Chris Singleton
  • PF: Nene Hilario, Trevor Booker, Al Harrington, Jan Vesely
  • C: Marcin Gortat, Kevin Seraphin


Σχόλιο

Μετά την περσινή κακή αρχή, οι Wizards με την επιστροφή του Wall κατάφεραν να κλείσουν τη χρονιά με αρκετές καλές εμφανίσεις (όπως η νίκη μέσα στο LA εναντίων των Lakers) και αν είχαν τον Wall από την αρχή της χρονιάς θα ήταν πολύ πιθανό να έμπαιναν και στα playoff.

Η offseason τους είχε αρκετές αλλαγές. Παρά το μη tankάρισμα κατάφεραν και πήραν το 3ο pick όπου και διάλεξαν τον Otto Porter, ο οποιός θα χάσει ένα μέρος στην αρχή της σεζόν λόγω τραυματισμού. Στη συνέχεια ανανέωσαν τον John Wall με max contract (αν συνεχίσει να παίζει όπως και πέρσυ θα το δικαιώσει 100 %) ακριβοπλήρωσαν, όχι πολύ όμως, και τον Webster (21 μαρούλια / 4 χρόνια) ο οποίος έχει τον ίδιο manager με τον Wall για τους κακεντρεχείς και έδωσαν τον Okafor, μαζί με το pick τους για τον Gortat και δυο πακέτα τσιγάρα (τα αφορολόγητα σύμφωνα με τις πληροφορίες του blog).

Η απουσία του Okafor θα τους κοστίσει μιας και είναι από τους καλύτερους rim protector, αλλά ο τραυματισμός στον λαιμό μάλλον θα του στερήσει τη χρονιά. Ο Gortat θα βοηθήσει αρκετά επιθετικά μιας και θα παίξει αρκετό pick and roll με τον Wall ενώ και αμυντικά είναι μια χαρά. 

Οι Wizards με όπλο την άμυνα τους θα προσπαθήσουν να μπουν στα playoff. Ο Wall αν καταφέρει και βελτιώσει ακόμα το σουτ του έχει την ικανότητα να είναι ανάμεσα στους υποψήφιους για MVP τα επόμενα χρόνια και ο Beal φαίνεται να είναι πολύ καλό fit με τον Wall και ανάμεσα στους λίγους πια pure shooter της λίγκας.


Το αστέρι

Οι τύχες των Wizards κρέμονται από το πόσο καλός θα είναι ο John Wall.

Fantasy watch

Wall, Beal, Gortat θα πάνε καλά. Φοβόμαστε τον Nene λόγω τραυματισμών, ο Ariza είναι τίμιος ενώ δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε από τον rookie τους.


Πρόβλεψη
  40-42 νίκες.


#15
 
Eastern Conferense

Roster
  • PG: Brandon Jennings, Will Bynum, Peyton Siva
  • SG: Chauncey Billups, Rodney Stuckey, Kentavious Caldwell-Pope
  • SF: Josh Smith, Kyle Singler, Luigi Datome
  • PF: Greg Monroe,  Charlie Villanueva, Jonas Jerebko, Tony Mitchell
  • C: Andre Drummond


Σχόλιο

2004 Pistons are back!!... στο περίπου. Ο Sheed επέστρεψε σαν βοηθός προπονητή και ο Billups μετά το πέρασμα του από Nuggets, Knicks, Clippers θέλει να δείξει ότι μόνο τελειωμένος δεν είναι. 

Μετά το αποτυχημένο rebuilding του Dumars, οι Pistons πλέον βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα. Οι αποτυχημένες προσθήκες των Villanueva, Gordon και τα ακριβά συμβόλαια τους έφεραν το Detroit κοντά στον πάτο του NBA, αλλά τα καλά picks στο πρόσωπο των Monroe και Drummond μαζί με την προσθήκη του Smith αλλά και το trade που έφερε τον Jennings φέρνει τους Pistons σε τροχιά playoff.

Η περσινή rookie χρονιά του Drummond ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή και μοιάζει με το steal του draft. Το rotation ανάμεσα στους ψηλούς είναι ένα ερωτηματικό για το νέο coach, Cheeks όπως επίσης το πως θα ανταπεξέλθει ο Smith στη θέση 3. Η παρουσία του Billups μόνο καλό θα κάνει στον Jennings και στην βελτίωση του και ο Monroe μπαίνοντας στη χρονιά του συμβολαίου του πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί μαζί με τους Smith και Drummond, αλλιώς μπορεί να τον δούμε να φεύγει με trade.


Το αστέρι

Χμμμ... Smith; Ας πούμε Smith προς το παρόν.


Fantasy watch

H βασική 5άδα θα δώσει σκορ με κανέναν όμως να ξεχωρίζει σε μεγάλο βαθμό. Από το πάγκο μπορεί να βοηθήσει ο Stuckey.


Πρόβλεψη
42-44 νίκες.


#14

Western Conferense

Roster
  • PG: Ty Lawson, Andre Miller, Nate Robinson
  • SG: Randy Foye, Evan Fournier
  • SF: Danillo Gallinari, Wilson Chandler, Justin Hamilton, Quincy Miller
  • PF: Kenneth Faried, J.J. Hickson, Darrell Arthur, Anthony Randolph
  • C: JaVale McGee, Timofey Mozgov


Σχόλιο

Πως να διαλύσετε την ομάδα σας σε ένα καλοκαίρι είναι ο τίτλος των Nuggets αυτή την offseason. Αρχικά έφυγε ένας από τους καλύτερους GM ο Ujiri για τους Raptors και στη συνέχεια παρά τις 57 νίκες, ο Karl αντικαταστάθηκε από τον Shaw με φήμες να λένε ότι οι επικεφαλείς των Nuggets ήταν δυσαρεστημένοι με την μη χρησιμοποίηση των μικρών παικτών και την προτίμηση του Karl στον Κουφό από τον Πανταβό McGee. H έξοδος για άλλη μια χρονιά από τον πρώτο γύρο των playoff έπαιξε και αυτή το ρόλο της φυσικά.

Ο Andre Iguodala δέχτηκε την προσφορά των Warriors και ως αντάλλαγμα οι Nuggets πήραν τον Randy Foye. Υπέγραψαν τον JJ Hickson (15 μαρούλια / 3 χρόνια) αντάλλαξαν τον Κουφό, μιας και πιστεύουν τον McGee.., για τον Arthur και μαζί με τους Faried, Magic Randolph το Denver έφτασε αισίως τα 14 power forwards, όπου κανένας δεν μπορεί να σταθεί βασικός για ομάδα playoff. Ο Faried όσο και να μας αρέσει μιας και μας αρέσει το στυλ παιχνιδιού του δεν είναι καλός team defender και μαζί με τον McGee κάνουν κακό δίδυμο. Με τον Mozzy όμως θα είναι καλύτερο δίδυμο, αλλά θα παγκώσει ο Shaw τον McGee;

Στο 3 μόλις επιστρέψει ο Gallo θα είναι υπερπλήρης μαζί με Chandler, ο Lawson έκανε πολύ καλή χρονιά πέρσυ και επιβάλεται να ανέβει φέτος αν θέλουν να έχουν ελπίδες για τα playoff. Στο 2, ο Fournier έδειξε καλά στοιχεία πέρσυ, με τα καλά drive του και το σουτ του ενώ ο ρολίστας Foye θα δώσει τρίποντα που έλειψαν πέρσυ.


Το αστέρι

Ty Lawson. Πλέον είναι καθαρά δικιά του ομάδα και αναμένουμε να ανέβει επίπεδο.


Fantasy watch

Ο Lawson θα κάνει μεγάλη χρονιά, ο Chandler σαν το #2 και υγιής πλέον μπορεί να αποδώσει πολύ καλά. Από εκεί και πέρα δεν περιμένουμε τίποτα τρελό από τους υπόλοιπους ενώ δεν ξέρουμε ποιο rotation θα ακολουθήσει ο Shaw για να είμαστε σίγουροι τι θα διαλέξουμε. Δεν ξεχνάμε τον Gallo σαν late pick, αφού θα γυρίσει κοντά στον Γενάρη.


Πρόβλεψη
42-44 νίκες.


#13

Western Conferense

Roster
  • PG: Ricky Rubio, J.J. Barea
  • SG: Kevin Martin, Alexey Shved
  • SF: Chase Budinger, Corey Brewer, Shabazz Mohammed
  • PF: Kevin Love, Derrick Williams, Dante Cunningham, Chris Johnson
  • C: Nikola Pekovic, Ronny Turiaf, Gorgui Dieng


Σχόλιο

Οι τραυματισμοί τα τελευταία δύο χρόνια δεν άφησαν τους Wolves να παλέψουν για μια θέση στα playoffs. Φέτος με τους Love και Rubio να επιστρέφουν στο 100 % και παρά την μεγάλη ανταγωνιστικότητα της Δύσης οι Λύκοι έχουν την ικανότητα να μπουν στην postseason και γιατί όχι να μην κάνουν και καμιά ζημιά; Πάντως η ατυχία των τραυματισμών ξεκίνησε από νωρίς φέτος μιας και ο Budinger θα χάσει περίπου 3 μήνες.

Ένας από τους χειρότερους GM ο David Kahn (βέβαια εδώ είχε δίκιο αφού όλοι ξέρουμε ότι Darko > Prime Kareem) έφυγε και τη θέση του πήρε ο Flip Saunders, ο οποίος δυνάμωσε το ρόστερ των Wolves με τις προσθήκες των Martin, Brewer, Turiaf αλλά και με το trade που έκανε και έφερε τους Dieng, Mohammed1 στην ομάδα του, ενώ ανανέωσε τον Pekovic για 5 χρόνια.

Ένας από τους αγαπήμενους μου προπονητές, ο Rick Adelman μπορεί να κάνει πολύ καλή δουλειά με αυτό το υλικό. Η Minessota το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συνεχίζει να παίζει σε γρήγορο ρυθμό, η μπάλα θα γυρνάει και όλοι ευχόμαστε ο Love να επιστρέψει 100 % και να διεκδικήσει ξανά τον τίτλο του καλύτερου 4αριού.


Το αστέρι

Ο Kevin Love αφού έπαιξε ελάχιστα επιστρέφει αυτή τη σεζόν. Του έχουμε μια αδυναμία αφού μας θυμίζει Dirk.


Fantasy watch

Ο Love ίσως είναι top 5 pick, ο Rubio θα βοηθήσει με το all around παιχνίδι του (το fg % λογικά θα είναι πρόβλημα) ο Peko θα παίζει κοντά στο 15/10 και ο Martin θα βοηθήσει με τα τρίποντα του.


Πρόβλεψη
44-46 νίκες.


#12

Western Conferense

Roster
  • PG: Jose Calderon, Devin Harris, Gal Mekel, Shane Larkin
  • SG: Monta Ellis, Wayne Ellington, Ricky Ledo
  • SF: Shawn Marion, Vince Carter. Jae Crowder
  • PF: Dirk Nowitzki, Brandan Wright, DeJuan Blair
  • C:  Sam Dalembert, Bernard James


Σχόλιο

Μεταφέρω αυτούσιο post μου από γνωστό μπασκετοφόρουμ.

Άντε καλή χρονιά να έχουμε.

Καταρχάς από τη στιγμή που χάσαμε τον Dwight κινηθήκαμε σε θέμα ονομάτων όσο καλύτερα μπορούσαμε. Έχω μία ένσταση στο πως θα κολλήσουν μαζί στην άμυνα αλλά επιθετικά βγάζουμε ποιότητα. Ο Dirk πλέον υγιείς πιστεύω θα κάνει εμφανίσεις επιπέδου MVP και η παρουσία του Ellis παίκτη με τα χαρακτηριστικά του οποίου δεν είχαμε τα τελευταία χρόνια, θα επωφελήσει τον Dirk αρκετά. Τώρα για τον Monta, όσο και να μην μου αρέσει όπως και να το κάνουμε συμπαίκτη σαν τον Dirk δεν είχε και στις ομάδες που ήταν είχε πολύ διαφορετικό ρόλο από ότι θα έχει τώρα. Στην preseason το p&r με Dirk δούλεψε πολύ καλά και σαν playmaker τα πήγε πολύ καλά όσο ήταν εκτός ο Calderon. Θα μάθουμε να ζούμε με κάτι τρελά σουτ του αρκεί να προσπαθήσει να τα κόψει ως ένα βαθμό. Προς το παρόν πάντως δείχνει να μην έχει βρει χημεία με τον Ισπανό, αλλά δεν έχουν παίξει και πολύ μαζί.

Ο Dalembert είναι το μεγάλο στοίχημα αφού περιμένουμε πολλά από αυτόν αμυντικά και τα πρώτα σημάδια ήταν ενθαρρυντικά. Ο Wright έδειξε πέρσυ ότι πέρα από συγκεκριμένα matchup στο 5, μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα και ως βασικός. Δυστυχώς όμως πάλι τραυματίστηκε αλλά δεν είναι κάτι σοβαρό αφού μπορεί να επιστρέψει και να παίξει στην πρεμιέρα. Φυσικά δεν θα ξεχάσω και τους MVP της περσινής χρονιάς, τον Shawn Marion και τον Vince Carter (ο πραγματικός περσινός 6th man και ποιος JR τώρα..).

Όπως είπα πάνω το θέμα είναι στην άμυνα. Ο Calderon είναι μέτριος στην άμυνα, ο Ellis κακός και παράλληλα δεν έχει size για να μαρκάρει αρκετά 2άρια (και να σκεφτεί κάνεις ότι μόνο και μόνο στην division μας έχουμε Harden, Gordon/Evans, Manu..) και ο Dirk έχει θέμα πια με την άμυνα. Ο Marion σίγουρα μας ανεβάζει επίπεδο, ο Dalembert θα βοηθήσει και αυτός αλλά κοιτάζοντας τα στατιστικά του μόνο δύο φορές έχει παίξει πάνω από 25 λεπτά τα τελευταία χρόνια (αν λέει αυτό κάτι) ενώ οι Harris, Ellington, James θα βοηθήσουν αλλά δεν είναι κάτι παραπάνω από ρολίστες. Το σίγουρο είναι πάντως ότι ένα από τα παρακάτω τρία θα πραγματοποιηθεί για τον Carlisle α) θα χάσει τη φωνή του β) θα χάσει τα μαλλιά του, oh wait.. γ) θα παίρνει 12 time out μέσο όρο σε κάθε ματς (ήδη στη preseason με Pacers τράβηξε ένα Chris Webber).

Μας βλέπω πάνω κάτω στις 48 νίκες 7ο-8ους και στα playoff να έχουμε έναν τίμιο απόκλεισμό από Spurs/Rockets, εκτός αν μας τύχουν οι Clippers οπότε θα αποκλειστούμε στη δεύτερη φάση tongue.gif και το καλοκαίρι όπου θα έχει μειωθεί το cap από τα expiring συμβόλαια των Dirk, Marion να ψάχνουμε παίκτες για να ανέβουμε επίπεδο.
 

Το αστέρι

Dirk Nowitzki. Ο καλύτερος ψηλός σουτέρ στην ιστορία του μπάσκετ ακόμα και στα 35 του είναι ο ηγέτης των Mavs.


Fantasy watch

 Dirk, Ellis αναμένεται να δώσουν μεγάλα σκορ. Ο πάντα τίμιος Marion δεν είναι του πεταματού και θα βγάλει αρκετές βραδιές με double double και κλεψίματα και τάπες. Ο Calderon δεν θα δώσει τρελά σκορ, αλλά δεν κάνει λάθη είναι efficient αφού έχει χρονιές που έχουν κινηθεί κοντά στο 50/40/90. O Brandan Wright θα δώσει καλά σκορ μόλις επιστρέψει.


Πρόβλεψη
46-48 νίκες.











1. [Που ok γάμησε μας (αγαπούλα βάλε μπιπ) που ο Mohammed είναι γεννημένος το '92 δηλαδή συνομίληκος μου. Άσε που είμαι 95 % σίγουρος ότι υπηρετούσε παραμεθόριο στην Ρόδο μαζί με τον πατέρα μου.]↩

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου