Παρουσίαση ομάδων, μέρος 2ο [1/2]. # Μάχη για playoff

Του Jasonick

Ξεκινάμε το δεύτερο μέρος, που θα ολοκληρωθεί σε δύο κείμενα, και θα ασχοληθεί με τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την είσοδο τους στα playoff.

#23  
  
Eastern Conferense

Roster
  • PG: Rajon Rondo, Phil Pressey
  • SG: Avery Bradley, Courtney Lee, Jordan Crawford, MarShon Brooks
  • SF: Jeff Green, Gerald Wallace, Keith Bogans
  • PF: Brandon Bass, Jared Sullinger, Kris Humphries
  • C: Kelly Olynyk, Fab Melo, Vitor Faverani


Σχόλιο

Στα τέλη της δεκαετίας του '80 ο πρόεδρος τότε των Celtics, Red Auerbach και ο General Manager Jan Volk έπρεπε να πάρουν μία σημαντική απόφαση για το μέλλον της ομάδας. Οι αστέρες της Βοστώνης  Bird, McHale, Parish μεγάλωναν και έπρεπε να παρθεί η απόφαση για το αν έπρεπε να γίνουν trade ή να παραμείνουν (η απόφαση τους θα ήταν πιο εύκολη αν η ατυχία δεν είχε χτυπήσει την πόρτα του Len Bias..). Τέλος πάντων, αποφασίστηκε να κρατηθεί ο κορμός και να μη γίνει κάποιο trade. Στη συνέχεια οι Celtics είχαν καλές χρονιές με συνεχή παρουσία στα playoff αλλά δεν κατάφεραν να περάσουν τα ημιτελικά της ανατολής.

Ο Danny Ainge, ο σημερινός General Manager και παίκτης της θρυλικής ομάδας των 80's ήταν υπέρ της απόφασης για διάλυση της ομάδας και φέτος που οι Celtics βρέθηκαν σε αντίστοιχη περίπτωση δεν άλλαξε τον τρόπο της σκέψης του. Έδωσε τους Pierce, Garnett μαζί με τους Terry και DJ White στους Nets για τους Wallace, Brooks, Bogans, Humphries, Joseph και 3 pick πρώτου γύρου. Είναι φανερό ότι περνάμε σε νέα εποχή για τους Celtics που ετοιμάζονται να φτιάξουν της ομάδα τους γύρω από το draft.

Βλέποντας το ρόστερ, μπερδευόμαστε. Γιατί; Επειδή χωρίς τον Rondo η ομάδα είναι για λοταρία, αλλά με τον Rondo είναι ομάδα που χτυπά playoff. Η περιφερειακή της άμυνα είναι πολύ καλή με τους Bradley,  Lee, Wallace να ξεχωρίζουν, αντίθετα όμως η άμυνα στην ρακέτα δεν είναι τόσο καλή. Ο μόνος που μπορεί να προστατεύσει με επιτυχία το καλάθι είναι ο Melo, ο οποίος έδειξε ότι δεν είναι έτοιμος για το NBA.

Όλα εξαρτώνται από το Rondo λοιπόν. Ο Ainge είπε ότι είναι πιθανό να προλάβει το εναρκτήριο αγώνα. Μπορεί φέτος να μην έχει το αντίστοιχο ταλέντο συμπαικτών που είχε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά αυτό το ρόστερ του ταιριάζει. Οι Celtics ήταν από τις ομάδες που δεν έτρεχαν στο transition, φέτος όμως αυτό μπορεί να αλλάξει. Η ομάδα είναι πιο νέα, πιο φρέσκια, πιο γρήγορη, μπορεί να πάει σε χαμηλά σχήματα με τους Green/Wallace (αν δεν φύγει..) να παίζουν στο 4 και να τρέξουν αποτελεσματικά το transition που είναι το βούτυρο στο ψωμί του Rondo.

Μακρηγορήσαμε, αλλά για μια ιστορική ομάδα σαν τους Boston Celtics αξίζουν τόσες λέξεις, και άλλες τόσες χιλιάδες (γλύφουμε μπας και μας δώσουν τον Rondo για τον Crowder, κανά pick, ένα καρβέλι ψωμί και δυο κατσίκια για τον δεκαπενταύγουστο).
 

Το αστέρι

Rajon Rondo. Δεν ξέρουμε πότε και πως θα επιστρέψει, αλλά αν δεν έχει χάσει σημαντικό μέρος της εκρηκτικότητας του και έχει βελτιώσει το σουτ του και τις βολές θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για τον καλύτερο point guard του NBA.

Fantasy watch

Ο Rondo, αλλά που πρέπει να γίνει η επιλογή του; Είναι για πρώτο γύρο αν προλάβει το πρώτο ματς (σε λίγκα 15 ατόμων) αλλιώς βλέπουμε.. Ο Green μετά την άνοδο του στο δεύτερο μισό της περσινής χρονιάς πρέπει να διαλεχτεί ψηλά, ενώ πιστεύουμε πολύ τον Olynyk (για τον οποίο ρισκάρουμε να πούμε ότι θα πάρει το βραβείο ROY).

Πρόβλεψη 
36-38 νίκες.


#22 

Western Conferense
Roster
  • PG: Steve Nash, Steve Blake, Jordan Farmar
  • SG: Kobe Bryant, Jodie Meeks
  • SF: Nick Young, Wesley Johnson
  • PF: Pau Gasol, Ryan Kelly
  • C: Chris Kaman, Jordan Hill, Robert Sacre


Σχόλιο
Περίεργη χρονιά για τους Lakers. Ο Howard έφυγε για το Houston και οι Lakers δεν πήραν τίποτα προς αντάλλαγμα αφού οι Rockets είχαν το capspace για max συμβόλαιο. Ο Bryant είναι τραυματίας και δεν ξέρουμε αν επιστρέψει ο ίδιος, και ο World Peace έφυγε μέσω της αμνηστίας. 

Η φετινή χρονιά φαίνεται να είναι χαμένη, αφού στόχος πια είναι η free agency του 2014, με τους LeBron και Melo να ξεχωρίζουν από αυτήν. Το capspace θα είναι αρκετό αφού από του χρόνου το μόνο συμβόλαιο που υπάρχει είναι του Nash. 

Με τον D' Antoni το LA θα συνεχίσει να παίζει run 'n gun και πρόκειται να σκοράρει αρκετά, αλλά αμυντικά θα δέχεται επίσης πολλούς πόντους. Ο Kaman είναι κακός αμυντικός, ο Gasol παίζοντας στο 4 δεν μπορεί να παίξει το ίδιο αποτελεσματικά έξω από το καλάθι, ενώ στην περιφέρεια τα προβλήματα συνεχίζονται. Ο Wesley Johnson είναι ο καλύτερος αμυντικός, αλλά πέρσυ δεν κατάφερε να βρει σταθερή θέση στο rotation των Suns.

 
Το αστέρι
Kobe Bryant.


Fantasy watch
Pau Gasol, Steve Nash πρόκειται να παίξουν σε υψηλά νούμερα. Τους φοβόμαστε όμως για το αν θα βγάλουν όλη την χρονιά στο γρήγορο ρυθμό του D Antoni. Φυσικά ο Kobe ανάλογα με το πότε θα επιστρέψει θα πρέπει να διαλεχτεί ή πιο ψηλά ή πιο χαμηλά. Περιμένουμε αρκετό σκορ από Young (και τίποτα άλλο..) και rebounds συν τάπες από Hill.


Πρόβλεψη
36-38 νίκες.


#21 
Eastern Conferense


Roster
  • PG: Kyrie Irving, Jarrett Jack
  • SG: Dion Waiters, C.J. Miles, Carrick Felix
  • SF: Earl Clark, Alonzo Gee, Sergey Karasev
  • PF: Tristan Thompson, Anthony Bennett
  • C: Andrew Bynum, Anderson Varejao, Tyler Zeller


Σχόλιο

Για άλλη μια φορά τους άνοιξε ο κώλος χαμογέλασε η τύχη στο Cleveland καθώς αν και με το τρίτο χειρότερο ρεκόρ στο NBA πήραν το πρώτο pick του φετινού draft. Λίγες ημέρες πριν το draft ακούγονταν πολλές φήμες για το pick, προτάσεις ανταλλαγής για τους Love και Aldridge τα οποία δεν έγιναν αποδεκτά από τις ομάδες τους ή επιλογή ενός από τους Noel ή McLemore με τον Alex Len να είναι το outsider. Τελικά έκαναν την έκπληξη οι Cavaliers και διάλεξαν τον Καναδό, Anthony Bennett.

Φήμες λένε ότι ο Irving υπάρχει περίπτωση να φύγει αν δεν δει αγωνιστική βελτίωση στην ομάδα του Cleveland. Το ρόστερ μοιάζει αρκετά ανταγωνιστικό αν δεν υπάρξει θέμα τραυματισμών. Ο Varejao έχει παίξει μόλις σε 81 παιχνίδια τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ ο Bynum έχασε ολόκληρη την περσινή χρονιά με το πρόβλημα που έχει στα γόνατα του. Εντύπωση κάνει το ότι οι Mavericks δεν έκαναν καν πρόταση όταν είχαν τόσο μεγάλη ανάγκη για center.
Ο Irving είναι ήδη all star από την δεύτερη του χρονιά, ο Jack είναι από τους καλύτερους 6ους παίκτες και ο Waiters έδειξε σημάδια του επιθετικού του ταλέντου στην πρώτη του χρονιά. Ο Clark έκανε ένα mini breakout και ήταν από τους πιο σταθερούς παικτές στην κακή season των Lakers. Οι Thompson και ο Bennett είναι δύο είδη διαφορετικών PF. Ο πρώτος είναι πιο oldschool ενώ ο δεύτερος είναι ένα stretch 4, με εξαιρετικά δείγματα στην επίθεση. Το αρνητικό τους είναι ότι είναι undersized και οι δύο. Ο Bynum είναι εξαιρετικός στο post, ο Varejao από τους καλύτερους αμυντικούς και rebounder και ο Zeller κάτι παραπάνω από πολύ καλή λύση για 3ος ψηλός.
Αν παραμείνουν υγιείς χτυπάνε playoff, αλλιώς δύσκολα.


Το αστέρι

Kyrie Irving. Να τον έχει καλά ο Θεός να τον θαυμάζουμε για χρόνια.


Fantasy watch

Ο Irving έχει παρουσιάσει πολλούς μικροτραυματισμούς, χωρίς να έχει κάποιο σημαντικό πρόβλημα σε κάποιο σημείο του, και αυτό ρίχνει λίγο την αξία του. Περιμένουμε από τον Jack να έχει τα ίδια νούμερα με πέρσυ και στηρίζουμε Thompson, Bennett. Φοβόμαστε Bynum και Varejao λόγω τραυματισμών.


Πρόβλεψη
36-38 νίκες.

#20 

Western Conferense

Roster
  • PG: Damian Lillard, Mo Williams, Earl Watson, Terrel Harris
  • SG: Wesley Matthews, C.J. McCollum, Allen Crabbe
  • SF:  Nicolas Batum, Dorell Wright, Victor Claver, Will Barton
  • PF: LaMarcus Aldridge, Thomas Robinson
  • C: Robin Lopez, Meyers Leonard, Joel Freeland


Σχόλιο

Έχοντας με διαφορά τον χειρότερο πάγκο της λίγκας οι Blazers κινήθηκαν έξυπνα αυτό το καλοκαίρι προσθέτοντας αξιόλογους παίκτες και απόκτησαν βάθος. Πέρσυ χτύπαγαν playoff, αλλά στο τέλος δεν υπήρχε η ενέργεια από τους βασικούς, οι οποίοι έπαιζαν πολλά λεπτά λόγω της ανυπαρξίας του πάγκου τους και τέλειωσαν άσχημα τη σεζόν. Το ρεκόρ μετά το all star ήταν 7-21 ενώ πριν ήταν 26-28.

Στην πεντάδα τους έχουν το καλύτερο (;) 4άρι του NBA Aldridge, τον rookie της χρονιάς ο οποίος εντυπωσίασε με το επιθετικό του παιχνίδι Damian Lillard, έναν πολύ καλό spot up shooter στο πρόσωπο του Matthews και τον Batum, που εκτός από πολύ καλός σουτέρ είναι πολύ καλός πασέρ και αμυντικός. Σε αυτούς προστέθηκε από trade ο Robin Lopez και δείχνει να είναι καλύτερο fit από τον Hickson, τουλάχιστον αμυντικά. Ο Mo Williams θα δώσει σκορ από τον πάγκο, ο Wright θα βάλει τρίποντα και θα παίξει άμυνα, ενώ ο Robinson είναι ερωτηματικό και μένει να δούμε τι θα κάνει αφού  ήδη τον έχουν "ξεφορτωθεί" δύο ομάδες. Ο Leonard είχε καλή rookie χρονιά και ο φετινός rookie McCollum φαινόταν ότι θα είχε χρόνο αλλά η προσθήκη του Mo Williams μάλλον του κόβει λεπτά.


Το αστέρι

LaMarcus Aldridge. Μπορεί να σκοράρει είτε με midrange σουτ, είτε από το post, είτε από drive. Το ρεπορτόριο του είναι μεγάλο, αν και πολλές φορές σουτάρει υπερβολικά από μέση απόσταση και δεν πάει κοντά στο καλάθι. Είναι επίσης έξυπνος πασέρ και δεν κάνει πολλά λάθη.


Fantasy watch

 O Aldridge πρέπει να διαλεχτεί ψηλά φυσικά όπως και ο Lillard. Ο Batum βοηθάει σε όλους τους τομείς και οι Matthews, Mo Williams, Robin Lopez θα δώσουν αρκετό σκορ.


Πρόβλεψη 
38-40 νίκες.


#19 

Eastern Conferense 

                                                                            
Roster
  • PG: Jeff Teague, Dennis Schröder
  • SG: Lou Williams, John Jenkins, Jarred Cunningham
  • SF: Kyle Korver, DeMarre Carroll
  • PF: Paul Millsap, Elton Brand, Pero Antic, Mike Scott
  • C: Al Horford, Gustavo Ayon


Σχόλιο

Οι Johnson και Smith αποτελούν παρελθόν πια, αλλά οι Hawks παραμένουν ανταγωνιστικοί. Μετά την απόκτηση του Smith από τους Pistons o Ferry τον αντικατέστησε με τον Millsap, ενώ στο draft με τα δύο pick πρώτου γύρου που είχε διάλεξε τον Schröder και τον Nogueira, ο οποίος θα παραμείνει ένα χρόνο ακόμα στην Ισπανία.

Πέρσυ ο Drew στήριζε το επιθετικό του παιχνίδι στους ψηλούς του, Smith και Horford που εκτός από σκορ έφτιαχναν και φάσεις, για αυτό και τέλειωσαν τη σεζόν με ένα πολύ υψηλό νούμερο ασσίστ (7,4 / παιχνίδι και οι δύο μαζί). Φέτος με διαφορετικό προπονητή, τον Mike Budenholzer θα δούμε αν θα αλλάξουν τρόπο παιχνιδιού.

Ο Lou Williams είναι ιδανικός σε ρόλο 6ου παίκτη που να δίνει σκορ, και ο Korver είναι ένας πολύ καλός ρολίστας και ένας από τους καλύτερους spot up shooter (πέρσυ είχε 45,7 % σε 5,6 προσπάθειες τριπόντων ανά αγώνα), αλλά κανείς τους δεν μπορεί να αποδώσει το ίδιο καλά σαν βασικός. Η έλλειψη starter κυρίως και καλού αμυντικού στη συνέχεια στις θέσεις 2-3 είναι εμφανής και αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που πιστεύουμε ότι δεν θα μπουν playoff (έστω και οριακά)...

Θα θέλαμε να δούμε τον Horford να μετακινείται στο 4, αφού θεωρούμε ότι σε αυτή την θέση μπορεί να γίνει και μελλοντικός all star. Πάντως οι Hawks είναι must watch ομάδα λόγω του Schröder αρχικά για τον οποίον έχουν αρχίσει συγκρίσεις με τον Gary Payton και κατά δεύτερον και πιο σημαντικό για τον Pero Antic. Αλήθεια τα MVP συνθήματα πότε θα αρχίσουν; 

Όλοι πάθαμε σοκ μόλις ακούσαμε την απόκτηση του, αλλά φήμες λένε ότι υπήρχε όρος στο μνημόνιο για πώληση του Antic στο NBA. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που θα πέσει η κυβέρνηση.. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΥΤΑ, ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ.



Συμφωνία Σαμαρά και Ησαΐα Ματιάμπα για την απόκτηση του Pero Antic από το NBA, μετά από πιέσεις της τρόικα.


Το αστέρι

Al Horford.


Fantasy watch

 Ο Al Horford είναι για ψηλά, και ο Millsap έχουμε την εκτίμηση ότι θα ανέβει. Ο Teague θα είναι καλό pick και από εκεί και πέρα οι Williams, Korver και ίσως ο Brand θα δίνουν σταθερά καλό σκορ.


Πρόβλεψη
 39-41 νίκες.


#18 

Eastern Conferense

Roster
  • PG: Kyle Lowry, D.J. Augustin, Dwight Buycks
  • SG: DeMar DeRozan, Terrence Ross, Landry Fields
  • SF: Rudy Gay, Steve Novak, Austin Daye, Quentin Richardson
  • PF: Amir Johnson, Tyler Hansbrough, Quincy Acy
  • C: Jonas Valanciunas, Aaron Gray


Σχόλιο

Οι Raptors ξεκίνησαν πέρσυ απογοητευτικά τη σεζόν, και στη μέση της σεζόν έλαβαν μέρος σε ένα trade που τους έφερε τον Rudy Gay. Το trade αυτό τους έκανε καλύτερους και τέλειωσαν την χρονιά με ένα αξιοπρεπές 17-16.

Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια οι Raptors έχουν αποβάλει το ευρωπαικό στοιχείο που τους διέκρινε, με τον Valanciunas να είναι ο μόνος Ευρωπαίος πια. Η σημαντικότερη κίνηση του νέου General Manager, Masai Ujiri ήταν να δώσει το ακριβοπληρωμένο συμβόλαιο του Bargnani στους Knicks για τους Novak, Camby, Richardson δύο pick 1ου γύρου και ένα pick 2ου.

Η αρχική 5άδα μπορεί να τρέξει καλά το γήπεδο, να παίξει καλή άμυνα αλλά εκεί που φαίνεται να έχει πρόβλημα είναι στην επίθεση μισού γηπέδου. Κανείς από τους βασικούς δεν μπορεί να σκοράρει αποτελεσματικά σε τέτοιες περιπτώσεις και αναγκαστικά οι άμυνες θα κλείνουν και θα αποτρέπουν το layup αφού δεν μπορεί κάποιος να σουτάρει αποτελεσματικά από την γραμμή των 7,25. 

Ο Gay πρόερχεται από την χειρότερη χρονιά της καριέρας του, αλλά ευελπιστεί μετά την εγχείρηση στα μάτια του να επανέλθει σε καλύτερα επίπεδα, ο DeRozan βελτιώθηκε από μέση απόσταση και μπορεί να τον δούμε φέτος να δοκιμάζει περισσότερα τρίποντα. Οι πολύ καλές εμφανίσεις του Valanciunas στη SL αφήνουν υποσχέσεις για μια πολύ καλή χρονιά, ενώ ο Amir Johnson είναι από τους πιο τίμιους PF/C που μπορούν να σκοράρουν και να παίξουν άμυνα αρκετά αποτελεσματικά. Έχοντας επίσης έναν από τους καλύτερους defensive minded προπονητές, τον Dwane Casey οι Raptors μπορεί να διεκδικήσουν την 8η θέση των playoffs.


Το αστέρι

Rudy Gay. Έχει μεγάλο συμβόλαιο και δεν το δικαιώσε την περσινή χρονιά, παρόλα αυτά μέχρι να μεγαλώσει και να βελτιωθεί ο Valanciunas παραμένει ο σταρ των Raptors.


Fantasy watch

Μετά το trade βελτιώθηκε ο Gay, αλλά φέτος τον περιμένουμε ακόμα καλύτερο. Ο Valanciunas είναι σίγουρο ότι θα ανέβει, ο Amir Johnson παραμένει καλή επιλογή, ο DeRozan θα σκοράρει αρκετά και ο Lowry θα βοηθήσει δίνοντας σκορ σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες.


Πρόβλεψη
 39-41 νίκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου