Παρουσίαση ομάδων, μέρος 1ο. #Tank for Wiggins

Του Jasonick


Stan ΓΑΜΙΕΣΑΙ.

Λίγοι καλοί free agents έχουν μείνει μετά και την απόκτηση του Oden από τους Heat. Για την ακρίβεια τα μεγαλύτερα ονόματα που είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή είναι οι Pekovic (που λογικά μένει Wolves), Lebron West Delonte West, Mo Williams, Al Harrington, Beno Udrih, Desagana Diop και Jamison. Φήμες για trade προς το παρόν δεν ακούγονται οπότε αν δεν γίνει κάτι το απρόοπτο μπορούμε να πούμε ότι οι ομάδες έχουν κλείσει τα ρόστερ τους.

Η παρουσία των ομάδων θα γίνει σε 3 μέρη. To πρώτο μέρος θα ασχοληθεί με τις ομάδες που θα βρεθούν στον πάτο της λίγκας με απώτερο σκοπό να αποκτήσουν το #1 του draft ή αλλιώς κατά 99 % τον Καναδό, Andrew Wiggins. Ας αρχίσουμε λοιπόν.


#30

Eastern Conferense

Roster
  • PG: Michael Carter Williams, Justin Holiday
  • SG: Evan Turner, Jason Richardson, James Anderson
  • SF: Thaddeus Young, Royce White, Arsalan Kazemi
  • PF: Lavoy Allen, Arnette Moultrie
  • C: Spencer Hawes, Nerlens Noel, Kwame Brown, Tim Ohlbrecht
                                                                                    

Σχόλιο

Η περσινή χρονιά ήταν γεμάτη σκαμπανεβάσματα αλλά ακόμα και χωρίς τον Bynum οι 76ers πέτυχαν ένα αξιοπρεπές ρεκόρ 34-48. Ο Jrue Holiday ανέβασε κατά πολύ την απόδοση του και δικαίως κέρδισε μία θέση στο All Star, όμως στο φετινό draft οι 76ers αποφάσισαν να πάνε για full rebuild και τον αντάλλαξαν για τον Noel και για ένα ακόμα pick 1ου γύρου του 2014 (top 3 protected).

Δεν είχα καταλάβει πόσο κακό ρόστερ έχουν οι 76ers πριν αρχίσω το post. Αν αναλογιστούμε επίσης ότι οι Richardson & Noel είναι τραυματίες και θα επιστρέψουν o πρώτος κατά Γενάρη / Φλεβάρη και ο δεύτερος τα Χριστούγενα μειώνουν και άλλο την ανταγωνιστηκότητα μιας ήδη μέτριας ομάδας. Ο στόχος της ομάδας είναι να βελτιώσει τους νεαρούς παίκτες και να χτίσει με τα δύο pick (πιθανόν και τα δύο να είναι στην λοταρία) το ρόστερ της.

Η φετινή χρονιά θα είναι δύσκολη. Οι 76ers δεν έχουν καθόλου περιφερειακό σουτ (πλην J-Rich) υπερβολικά νεανική ομάδα χωρίς βετεράνους (πλην J-Rich) και πολλούς D Leaguers ενώ προπονητής δεν έχει αποκτηθεί ακόμα. Έχουν αρκετό cap space, αλλά οι παίκτες που είναι διαθέσιμοι δεν θα μπορέσουν να βοηθήσουν την ομάδα να ξεπεράσει τις 20 νίκες.


Το αστέρι

Ο Evan Turner δεν θα μπορέσει ποτέ να ανταποκριθεί στις προσδοκίες ενός #2 pick. Έχει πολύ καλό all around παιχνίδι και αν βελτιώσει κυρίως το σουτ του, μπορεί να παίζει βασικός ακόμα και σε ομάδες που διεκδικούν πρωτάθλημα. Μαζί με τον Thaddeus Young αναμένονται να ηγεθούν της νεανικής ομάδας.


Fantasy watch

Περιμένουμε από τον Evan Turner να κάνει το βήμα παραπάνω (ή μήπως βήματα παραπάνω, λέω εγώ τώρα..) ενώ από τους Hawes, Young να δίνουν σταθερά καλά σκορ. Δεν εμπιστευόμαστε Michael Carter Williams, ενώ τους υπόλοιπους δεν τους βλέπουμε καν, κρατάμε όμως μικρό καλάθι για White μπας και...


Πρόβλεψη
Σκατά 9-11 νίκες.


 #29

 Western Conferense 

Roster
  • PG: Goran Dragic, Kendal Marshall, Malcolm Lee
  • SG: Eric Bledsoe, Shannon Brown, Archie Goodwin
  • SF: Caron Butler, P.J. Tucker,  Gerald Green, Micheal Beasley
  • PF: Markieff Morris, Marcus Morris, Channing Frye
  • C: Marcin Gortat, Alex Len, Miles Plumblee
  

Σχόλιο

Σε διαφορετικό μοτίβο πλέον οι Suns. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά στη μετά Nash εποχή που ο στόχος δεν είναι πια τα playoff. Θα δωθεί έμφαση στην βελτίωση και την ανάπτυξη των νεαρών παικτών με τους Bledsoe, Dragic, Len, Goodwin να ξεχωρίζουν. Το δίδυμο Dragic- Bledsoe θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα τα πάει μέσα στο παρκέ, όπως και η απόδοση του #5 draft του '13 Alex Len ενώ ερωτηματικό παραμένει ο ρόλος που θα έχει ο Marshall φέτος, αφού η rookie του χρονιά ήταν τουλάχιστον απογοητευτική.

Μέσα στη χρονιά περιμένουμε πολλά σενάρια ανταλλαγών για Butler ίσως αλλά κυρίως για Gortat, αφού πέρισυ δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια του για τον ρόλο του στην επίθεση. Στο θέμα προπονητή υπέγραψε ο Hornacek παίρνοντας την θέση του Hunter. 

Και επειδή μερικές συνήθειες δεν ξεχνιούνται οι Suns συνέχισαν την παράδοση να έχουν στο ρόστερ τους τον χειρότερο αδερφό μετά την απόκτηση του Miles Plumlee.


Το αστέρι

Goran Dragic. Πέρσυ κατάφερε να ξεχωρίσει, με την απόδοση του να ανεβαίνει μετά από το All Star, μετά από μία απογοητευτική χρονιά για τους Suns. Αναμένουμε το ίδιο και φέτος, αλλά δεν περιμένουμε αυτό να μεταφραστεί σε νίκες.


Fantasy watch

Ο Bledsoe αναμένεται να πάρει αρκετό χρόνο φέτος και με το all around παιχνίδι του θα δώσει μεγάλο score. Ο Dragic θα είναι σταθερά καλός όπως και ο Gortat, αλλά τον δεύτερο τον φοβόμαστε ότι θα πέσει σε ενδεχόμενο trade. Έχουμε μια πίστη για breakout Gerald Green.


Πρόβλεψη
18-20 νίκες.


#28 
 Eastern Conferense
  
Roster
  • PG: Kemba Walker, Ramon Sessions
  • SG: Gerald Henderson, Ben Gordon
  • SF: Michael Kidd-Gilchrist, Jeff Taylor
  • PF: Josh McRoberts, Cody Zeller, Jeff Adrien
  • C: Al Jefferson, Bismack Biyombo, Brendan Haywood


Σχόλιο

Έκπληξη προκάλεσε η επιλογή του Cody Zeller στο #4, αλλά οι εμφανίσεις του στη SL ήταν αν μη τι άλλο εντυπωσιακές. Αλλά κακά τα ψέματα όποια επιλογή και να έκανε ο Cho (ή μήπως ο Michael;) οι Hornets αναμένεται να κινηθούν και φέτος στις τελευταίες θέσεις. Η προσθήκη του Big Al θα τους βοηθήσει επιθετικά αφού αποκτούν έναν σκόρερ, που μπορεί να βάλει καλάθια και από το low post αλλά και με midrange σουτ. Η επίθεση ήταν και το μεγάλο μειονέκτημα της περσινής χρονιάς αφού δεν υπήρχε άλλος σκόρερ πέρα του Walker.

Ενώ υπάρχει ευχαρίστηση για τις περσινές αποδόσεις των Walker, Henderson, Gilchrist & Taylor ο Biyombo δείχνει να μην τα πάει τόσο καλά, ειδικά μετά το φετινό κακό summer league που είχε. Το tutoring του Desagana Diop έχει πιάσει απολύτως αφού ο Bismack δεν σκοράρει στην επίθεση για κανέναν λόγο. Αν δεν καταφέρει να βελτιώσει το επιθετικό του παιχνίδι σε τουλάχιστον αξιοπρεπές, θα μιλάμε για παίκτη που δεν θα μπορεί να διεκδικήσει πάνω από 15 λεπτά και ας είναι καλός αμυντικός.


Το αστέρι

Kemba Walker. Μετά την συμπαθητική rookie χρονιά του ο Walker είχε μια πολύ καλή δεύτερη χρονιά. Ανέβηκε σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες και αν δεν είχε μέτριους επιθετικά συμπαίκτες ίσως είχε και περισσότερες ασίστ.


Fantasy watch

Walker, Big Al,Henderson, Sessions, Kidd Gilchrist πρέπει να υπάρχουν σε όλες τις ομάδες. Οι δύο πρώτοι θα έχουν βραδιές με μεγάλα σκορ και ίσως η επιλογή τους να πρέπει να γίνει σε υψηλό γύρο. Στα υπόψιν Zeller, Biyombo & McRoberts.


Πρόβλεψη
24-26 νίκες.



 #27 

Eastern Conferense
 
Roster
  • PG: Jameer Nelson, E'Twaun Moore, Ronnie Price
  • SG: Arron Afflalo, Victor Oladipo, Doron Lamb
  • SF: Tobias Harris, Mo Harkless, Hedo Turkoglou
  • PF: Glen Davis, Andrew Nicholson, Jason Maxiell
  • C: Nikola Vucevic, Kyle O'Quinn


Σχόλιο

Όταν οι Magic έκαναν το trade για τον Howard, απορούσαμε γιατί δέχτηκε ο GM τους αφού οι προσφορές των Nets και περισσότερο των Rockets είχαν φανεί πολύ καλύτερες. Κανένας δεν πίστευε ότι οι Magic θα είναι η μόνη κερδισμένη ομάδα του trade ένα χρόνο μετά. Το Orlando είναι σε μια από τις καλύτερες καταστάσεις που θα μπορούσε να είναι ομάδα του NBA. Μία νεαρή ομάδα με πολύ ταλέντο, που όμως αυτό δεν πρόκειται να μεταφραστεί σε πολλές νίκες λόγω απειρίας, άρα θα έχει καλό pick σε ένα από τα καλύτερα draft. Τα λεγόμενα κακά συμβόλαια τελειώνουν του χρόνου άρα θα μπορούν να ανανέωσουν τους rookie τους και να κινηθούν και στην FA.

Η τετράδα Oladipo, Harris, Vucevic, Harkless έχει μεγάλο potential και αναμένουμε να δούμε την βελτίωση τους φέτος. Ο πρώτος χρησιμοποιήθηκε σε θέση PG και οι συγκρίσεις με τον Westbrook ξεκίνησαν ήδη.. Ο Harris είναι η απόδειξη στο ότι ο Barkley έχει δίκιο (ισχύει προφανώς και για τον GM) και για τον Vucevic μένει να δούμε αν μπορεί να φτάσει στο top-10 των ψηλών από φέτος.


Το αστέρι

Arron Afflalo. Ήταν δύσκολη επιλογή, αλλά ο συμπαθής Arron περνάει στο νήμα τον Jameer Nelson. Του χρόνου ή ίσως και στην διάρκεια της χρονιάς ίσως αλλάξει ο star, αλλά προς το παρόν διαλέγουμε τον Afflalo. Διακρίνεται για το καλό shot selection του, την άμυνα, το μπασκετικό IQ του και θεωρείται καλός συμπαίκτης. Το 12/13 ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίθεση και ήτανε καλός. Βέβαια από παίκτη που περιμένεις πολλά πράγματα, το καλός δεν αρκεί. Στους Nuggets διακρινόταν για το τρίποντο και την άμυνα του πράγματα που δεν τα έκανε ικανοποιητικά, στην πρώτη του χρονιά στο Orlando. Δικαιολογείται εν μέρει γιατί είχε τραυματισμούς και γιατί δεν έχει συνηθίσει τέτοιο ρόλο.


Fantasy watch

Ομάδα με βάθος οι Magic σε βαθμολογία fantasy. O Vucevic θα είναι μηχανή double double, ο Afflalo θα δώσει τρίποντα, ο Nelson (με υποψίες ότι θα γίνει trade και θα πέσει) θα έχει πόντους και ασσίστ, ο Harris τάπες και σκορ, ο Harkless κλεψίματα. Δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι ο Oladipo δεν θα έχει χρόνο οπότε επιβάλεται να υπάρχει σε όλα τα ρόστερ..


Πρόβλεψη
26-28 νίκες.




#26 

Eastern Conferense

Roster
  • PG: Brandon Knight, Luke Ridnour, Ishmael Smith, Nate Wolters
  • SG: OJ Mayo, Gary Neal
  • SF: Carlos Delfino, Γιάννης Αντεντοκούνμπο, Khris Middleton
  • PF: Ersan Ilyasova, John Henson, Ekpe Udoh
  • C: Larry Sanders, Zaza Pachulia, Miroslav Raduljica, Viacheslav Kravtsov


Σχόλιο

Αν νομίζεται ότι μπερδευτήκαμε στη θέση του center και βάλαμε μπασκετμπολίστες από ομάδα Euroleague (ή Eurocup μάλλον) κάνετε λάθος. Οι Bucks είχαν ένα δραστήριο καλοκαίρι μετά την αποχώρηση των Ellis, Jennings, Reddick, Dunleavy και προχώρησαν στην απόκτηση πολλών παικτών. Θεωρητικά θα μπορούσαμε να βάλουμε το Milwaukee στις ομάδες που θα μπορούσαν να πάνε playoff, αλλά η βασική 5άδα τους δεν μας πείθει. Ο Sanders μπορεί να έκανε πολύ καλή χρονιά και ο Ilyasova να επωφεληθεί επιθετικά αφού θα έχει περισσότερες ευκαιρίες, αλλά οι υπόλοιποι τρεις δεν γεμίζουν το μάτι. Ο Delfino είναι ιδανικός να έρχεται από τον πάγκο να δίνει σκορ, ο Mayo λειτουργεί καλά σαν spot up shooter αλλά με τη μπάλα στα χέρια δεν μπορεί να δημιουργήσει ή να φτιάξει το δικό του σουτ και ο Knight ήταν ασταθής σε μια ομάδα που δεν είχε την πίεση και είχε αρκετό χρόνο συμμετοχής. Υπάρχει έλειψη άμυνας αφού μόνο ο Sanders είναι αποδεδειγμένα καλός αμυντικός ενώ οι υπόλοιποι συμπαίκτες του κάτω του μετρίου.

Παρόλα αυτά ο πάγκος τους είναι συμπαθητικός. Οι Ridnour, Neal θα δώσουν σκορ, ο Henson όταν πήρε χρόνο τα πήγε πολύ καλά και αναμένεται με ενδιαφέρον να τον δούμε μαζί με τον Sanders και ο Udoh είναι μία πολύ αξιόπιστη λύση, αν και η δουλειά του δεν φαίνεται στα στατιστικά. Ο Pachulia είναι καλό backup αν και ακριβοπληρώθηκε και ο Γιάννης όπως είδαμε και στο παγκόσμιο νέων δεν μπορεί να σταθεί στο NBA προς το παρόν, ακόμα και σαν 12-15 παίκτης και λογικά θα περάσει πολύ χρόνο στην D-League.


Το αστέρι

Larry Sanders. Πολύ καλός αμυντικός και blocker, ήταν από τις αποκαλύψεις της προηγούμενης χρονιάς. Μαζί με τον Henson και τον Γιάννη αναμένονται να φτιάξουν μια εκπληκτική αμυντική τριάδα μελλοντικά.


Fantasy watch

Sanders σίγουρα. Ο Ilyasova αναμένεται να έχει μεγάλο ρόλο στην επίθεση αφού Jennings και Ellis φύγανε, άρα δεν θα έχει τα σκαμπανεβάσματα που είχε πέρσυ. Mayo επίσης θα δώσει μεγάλα score, αλλά είναι ασταθής. Οι υπόλοιποι αναμένεται να δώσουν καλά σκορ, αλλά όχι κάτι το εντυπωσιακό. 


Πρόβλεψη
28-30 νίκες.


#25 

Western Conferense

Roster
  • PG: Trey Burke, John Lucas III, Ian Clark
  • SG: Alec Burks, Brandon Rush
  • SF: Gordon Hayward, Richard Jefferson, Marvin Williams
  • PF: Derrick Favors, Jeremy Evans
  • C: Enes Kanter, Rudy Gobert, Andris Biedrins


Σχόλιο

Την προηγούμενη χρονιά οι Jazz είχαν βρεθεί σε πολλά ερωτήματα για την πορεία του club, αφού τα συμβόλαια των Al Jefferson και Millsap τέλειωναν. Θα τους έδιναν με trade και θα εμπιστεύονταν τους Favors, Kanter ή θα τους κράταγαν μαζί με τους υπόλοιπους βετεράνους (Mo, Foye, Marvin Williams) και θα έκαναν μία προσπάθεια για τα playoff; Τελικά έγινε το δεύτερο, αλλά όμως δεν μπήκαν στα playoff.

Το καλοκαίρι οι Jazz έχασαν σχεδόν όλους τους βασικούς τους χωρίς αντάλλαγμα και τώρα θέλουν να χτίσουν την ομάδα τους γύρω από τους Favors, Kanter, Hayward. Πέρσυ οι βετεράνοι μείωσαν πολύ το χρόνο των πιτσιρικάδων, πράγμα που δεν θα γίνει φέτος.

Προστέθηκε το πρώην αστέρι του Michigan, Trey Burke και ήρθαν με trade τα υπερβολικάαααααααααααααααααα ακριβοπληρωμένα συμβόλαια των Jefferson, Biedrins για δύο pick 1ου γύρου.

Ο Favors μαζί με τον Kanter αποτελούν ένα πολύ καλό δίδυμο που αλληλοσυμπληρώνει ο ένας τον άλλο. Ο Τούρκος έχει πολύ καλό touch γύρω από το καλάθι, έχει καλό footwork όπως και post game, δυνάμωσε και άλλο φέτος ενώ είναι πολύ καλός rebounder. Ο Favors μπορεί επιθετικά να μην είναι τόσο καλός αλλά αμυντικά έχει τις προοπτικές να γίνει ο καλύτερος στην θέση του. Ο Hayward πέρσυ είχε δηλώσει ότι ο στόχος του ήταν το all star, αλλά λόγω τραυματισμών και του ρόλου του στην ομάδα δεν κατάφερε, ούτε να μπει στην διεκδίκηση θέσης. Ο Burke είχε κακό summer league, αλλά δεν τον ξεγράφουμε έτσι γρήγορα αφού η ομάδα των Jazz δείχνει να του ταιριάζει. Ο πάγκος της Utah είναι από τους χειρότερους στο NBA, εκτός του τίμιου ρολίστα Rush ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό και έπαιξε σε μόλις 2 παιχνίδι πέρσυ.


Το αστέρι

Gordon Hayward.


Fantasy watch

Oι Hayward, Favors, Kanter αναμένεται να κάνουν μεγάλα νούμερα ενώ οι Burks, Rush θα δώσουν σκορ και τρίποντα.


Πρόβλεψη
29-31 νίκες.








#24 

Western Conferense

Roster
  • PG: Gravis Vasquez, Isaiah Thomas, Jimmer Fredette, Ray McCallum
  • SG: Ben McLemore, Marcus Thornton
  • SF: Luc Richard Mbah a Moute, John Salmons, Travis Outlaw
  • PF: Patrick Patterson, Carl Landry
  • C: DeMarcus Cousins, Jason Thompson, Chuck Hayes


Σχόλιο

Νέα εποχή πλέον για τους Kings αφού μετά το θρίλερ της αγοράς τους, τελικά πουλήθηκαν σε επιχειρηματίες που κράτησαν την ομάδα στο Sacramento. Η νέα ιδιοκτησία άλλαξε τον general manager και τον προπονητή φέρνοντας τους Pete D'Alessandro και Mike Malone αντίστοιχα.

Η επιλογή του McLemore μάλλον αναμενόμενη ήταν αφού ο Evans δύσκολα θα έμενε. Η ομάδα είναι καλά σχεδιασμένη με την ύπαρξη ενός καλού playmaker του Vasquez έχοντας σαν backup τον combo guard Thomas και τον σουτέρ Fredette. Οι McLemore, Thornton θα δώσουν σκορ και ο Mbah a Moute θα είναι ο glue guy της ομάδας μη θέλοντας πολλά σουτ και παίζοντας all star άμυνα. Οι Patterson και Landry θα είναι τα strech-4 και αν ο Malone αποφασίσει να παίξει με πιο παραδοσιακό 4άρι υπάρχει ο Thompson. Μπορεί όπως είπαμε η ομάδα να είναι καλά σχεδιασμένη αλλά δεν υπάρχει το απαιτούμενο ταλέντο για να μπουν οι Kings playoff.



Το αστέρι

DeMarcus Cousins. Φέτος μπαίνει στη χρονιά του συμβολαίου του και απαιτεί το max συμβόλαιο. Θα έχει ενδιαφέρον να τον δούμε πως θα τα πάει φέτος, αφού είναι εξαιρετικός επιθετικά, καλός πασέρ αλλά ο χαρακτήρας του δεν είναι ότι καλύτερο για μια ομάδα. Πρέπει να ανεβάσει το fg % και υπό τις οδηγίες του Malone είναι σίγουρο ότι θα βελτιώσει την άμυνα του.


Fantasy watch
                                                                     
Ο Cousins θα δώσει μεγάλα νούμερα. Περιμένουμε καλά νούμερα από Patterson, Landry και Thornton. Θεωρούμε αναμενόμενη την πτώση του Vasquez


Πρόβλεψη
31-33 νίκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου