Τ-Mac or not T-Mac . . .

Του Phoenix Χρήστου 

Παραφράζοντας ,την αγαπημένη ατάκα εδώ στο Isthetriangleoffense, του κρανίου του Hamlet φτάσαμε σε ένα σημείο να αναρωτιόμαστε  αν ο αγαπημένος μας  McGrady θα πρέπει να μπει στο πάνθεον των αθλητών . Και αυτό γίνεται γιατί ο τρόπος που ολοκληρώθηκε η καριέρα του μας αφήνει πολλά περιθώρια προβληματισμού . Nτυμένος δηλαδή με μακριές φόρμες , χωρίς ίχνος συμμετοχής , σε μια ομάδα που διεκδικούσε ένα πρωτάθλημα .

Η καριέρα του είχε "πολλές" ατυχίες . Και όταν εννοούμε πολλές εννοούμε και σε αριθμό αλλά και σε ποιότητα . Όλα αυτά αναλύονται στο πολύ ωραίο  άρθρο της Grantland και του Bill Simmons .

Σκοπός της δικιάς μας συγγραφής είναι μια πολύ μικρή επισήμανση αλλά και  ταυτόχρονα σημαντική σχετικά με τη καριέρα του Τ-Μac . To άρθρο του Simmons θα έλεγε κανείς ότι θα μπορούσε να είναι και πρόλογος παρουσίασης του ίδιου του παίκτη σε μια τελετή προς τιμήν του στο Connecticut River όπου γίνεται το Hall of Fame.

Aλλά πάντα υπάρχει ένα μικρό αλλά . Τα περισσότερα επιχειρήματα που εκθειάζουν τον ίδιο, στηρίζονται σε υποθετικά σενάρια και το δυστυχές  είναι ότι μόνο  με το "αν"  το ταλέντο του ΜcGrady μπορεί να παρουσιαστεί στην πιο πλήρες μορφή. Και αυτό γιατί οι συγκυρίες των ομάδων του , είναι τέτοιες που δεν μας αφήνει περιθώρια να αξιολογηθεί και να κριθεί ως ο απόλυτος υπερπαίκτης παρά μόνο αν βάλουμε στη ζυγαριά τα υποθετικά σενάρια που αναλύονται και στο άρθρο.

Σίγουρα έκανε πολλά στο παρκέ.
Σίγουρα ήταν το απόλυτο εργαλείο για κάθε προπονητή.
Σίγουρα ήταν ο απόλυτος συμπαίκτης που ήταν unshelfish όπως λένε οι Αμερικάνοι.

αλλά...

Σίγουρα όμως θα έφτανε μέχρι τους τελικούς αν δεν τραυματιζόταν ;
Σίγουρα όμως θα έφτανε στους τελικούς αν δεν τραυματιζόταν οι παίκτες του ;
Σίγουρα όμως θα είχε καλύτερη τύχη η καριέρα του αν έπαιζε με τον Carter, τον Hill ή με όποιον άλλο αστέρα του ΝΒΑ ;

Κανείς δεν ξέρει .

Για μένα η μόνη ένσταση που θα μπορούσα να κάνω (αν έμπαινε Hall of Fame ή όχι ) είναι ότι δεν έκανε την απαραίτητη προσπάθεια να επανέλθει μετά από τόσο σοβαρό τραυματισμό .
Ο Grant Hill τα κατάφερε και έπαιξε και έφτασε μέχρι τελικούς Δύσης , o Bryant δεν θα  παρατήσει καθόλου  , ο Roy το παλεύει με πιο σοβαρό τραυματισμό να επιστρέψει αλλά μάταια .  Ο T-Mac τι έκανε;  Κάποιες μέτριες χρονιές με Knicks , Atlanta και Pistons και μια χρονιά στην Κίνα . Αν ο Ποποβιτς τον έδινε χρόνο συμμετοχής θα μαρτυρούσε πολλά για τον ανταγωνιστικό χαρακτήρα του..

Δουλεύοντας  ίσως παραπάνω τη φυσική του κατάσταση και έβρισκε μια ομάδα να συμπληρώνει το ρόστερ  όπως τους Lakers, Knicks , Dallas , Thunder και είχε ζωτικό ρόλο στην πορεία τους προς τα playoff δεν θα ήμασταν απόλυτα σίγουροι στην ερώτηση  αν θα πρέπει να μπει στο Ηall of Fame ;

Τώρα απλά θα  πέφτει ξύλο διαφωνούμε με πολλούς που δικαίως δεν θα θέλουν τον Tracy να βραβεύεται .
Εμείς ζούμε στο Ηall of Fame να σε δούμε ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου